trein verbinding slechte aansluiting

  • 19 August 2022
  • 9 reacties
  • 366 Bekeken

De trein uit Vlissingen heeft nooit geen aansluiting als je naar Utrecht wil 27 min wacht tijd en 2 treinen net vertrokken kan dit niet anders


9 reacties

Reputatie 7
Badge

Er is inderdaad nooit geen aansluiting ;) Naar Utrecht gaan de treinen, uitgezonderd sommige dagen met personeelstekort, elk kwartier vanuit Rotterdam. Dan is de overstap dus maximaal 12 minuten.

Ooit was die overstap inderdaad wel sneller, maar sinds de Hanzelijn bepaalt de knoop in Zwolle ook de tijden op de Oude Lijn (waar die IC uit Vlissingen deels overheen rijdt). Dat heeft hier een wat knullig effect, want de verbinding via de Hanze- en Veluwelijn tussen Rotterdam en Zwolle duurt vrijwel even lang waardoor de boel in Rotterdam net niet aansluit.

(In het verleden gaf dat de komische situatie dat op Rotterdam Centraal twee ICs naar Groningen, via verschillende routes, tegelijkertijd waren)

Reputatie 5

Een aantal jaren geleden zijn de tijden van de treinen tussen Vlissingen en Amsterdam Centraal met een kwartier verschoven ten behoeve van een goede aansluiting op station Roosendaal met als gevolg dat een aantal aansluitingen verderop in het land om zeep zijn geholpen, zoals die op Rotterdam Centraal naar Groningen en Leeuwarden.

Nieuwe baan in Amsterdam voor forens uit "Amsterdam by the Sea", oftewel Zandvoort. Hrenreis om 0550 u s ochtends, keurig 40.min van deur tot deur. Terugreis na 2000 uur (lange dag omdat patienten in ziekenhuis niet kunnen opschieten).: meer dan 90 minuten, want  enkel trein vanaf Adam tot Haarlem wssr honderden uitstappen., dan 20 min rillend in de kou op perron wachten op boemel naar Zandvoort.

 

Mijn suggestie: pas tenminste de boemel tijden Zandvoort naar Haarlem dn omgekeerd aan aub.

Of beter nog: latere rechtstreekse treinen van Amsterdam naar Zandvoort aub! Desnoods 2x per uur..

.

De treinen van Amsterdam naar Zandvoort zijn in de avond en het weekend wegbezuinigd  Dat zal niet zo snel hersteld zijn.

Kunnen de treintijden van boemeltje Haarlem naar Zandvoort worden aangepast? Dan betere aansluiting vanuit Adam

Reputatie 7
Badge +3

Er zijn wel meer verbindingen waar minstens 20 minuten gewacht moet worden op een overstap. NS kan het met te weinig personeel niet iedereen naar de zin maken.

Badge +3

Vanaf 17 april rijden er weer rechtstreekse treinen tussen Amsterdam en Zandvoort in de avonduren.

Vanaf 17 april rijden er weer rechtstreekse treinen tussen Amsterdam en Zandvoort in de avonduren.

Dat is tot het einde van de zomer. Daarna wordt weer teruggeschakeld naar de huidige regeling.

Reputatie 6
Badge

Dat is niet zeker @Tamzin. Het kan ook een aangepaste variant van de huidige pendeltrein zijn. 

Reageer