beantwoord

Vanaf wanneer gaat de rechtstreekse trein rijden van Breda naar Antwerpen en Brussel?

  • 8 december 2016
  • 2 reacties
  • 428 Bekeken

Reputatie 2
Vanaf wanneer rijdt er een rechtstreekse trein vanaf station Breda naar Antwerpen en Brussel? Of is dit ook een meerjarenplan??
Dit zou voor mij enorm schelen. Of is het de bedoeling dat je eerst naar Rotterdam Centraal gaat of met de sprinter naar Dordrecht.
icon

Beste antwoord door Bertus 8 december 2016, 22:03

De planning is nu 2018.

http://www.spoorpro.nl/materieel/2016/10/14/start-intercity-brussel-via-breda-vertraagd-tot-2018/
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
De planning is nu 2018.

http://www.spoorpro.nl/materieel/2016/10/14/start-intercity-brussel-via-breda-vertraagd-tot-2018/
Reputatie 4
Badge
Normaal reis je vanuit Breda via Roosendaal naar Antwerpen. Waarom zou je daarvoor naar Dordrecht of Rotterdam moeten?

Over de IC Brussel naar Breda schrijft de staatssecretaris in haar brief bij:
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/10/13/aanbieding-39e-voortgangsrapportage-hsl-zuid

Het volgende:
"Bediening Breda - Antwerpen
Bij Voortgangsrapportage HSL-Zuid 38 heb ik uw Kamer gemeld dat de start van de IC Brussel over de HSL-Zuid via Breda later zal plaatsvinden dan het beoogde moment per dienstregeling 2017. De oorzaak hiervan is volgens NS vertraging bij Bombardier – de fabrikant van de locomotieven – in de ontwikkeling van noodzakelijk treinbeveiligingssoftware voor het Belgische deel van de HSL.
Aanvankelijk was de inschatting dat de vertraging enkele maanden zou bedragen. Inmiddels heeft Bombardier NS en NMBS geïnformeerd dat deze vertraging verder is opgelopen. Op basis van de nieuwe planning is het volgens NS onwaarschijnlijk dat deze stap nog vóór dienstregeling 2018 kan worden gezet.
De door Bombardier aangekondigde vertraging is door NS niet geaccepteerd. NS zal al het mogelijke doen om te zorgen dat Bombardier op korte termijn een betrouwbare planning oplevert. NS laat daartoe onder andere een externe partij de planning van Bombardier controleren. NS verwacht in december duidelijkheid te kunnen bieden over het moment waarop de IC Brussel via Breda kan gaan rijden. Samen met NS ga ik het gesprek aan met Bombardier om het Nederlandse belang van een snelle oplossing te onderstrepen.

Reageer