beantwoord

Verbinding A'dam Lelylaan - Den Haag

  • 16 november 2018
  • 5 reacties
  • 425 Bekeken

Ik zie zonet dat ook in de nieuwe dienstregeling voor 2019 weer niets is gedaan aan de verbinding tussen Amsterdam Lelylaan en Den Haag. Ondanks dat er regelmatig treinen van Amsterdam Lelylaan naar Schiphol rijden en er vier keer per uur een intercity vanuit Schiphol naar Den Haag vertrekt is de overstaptijd al drie jaar minimaal 12 minuten op Schiphol.. Waarom is dit jaar hier weer niets aan veranderd?!?

Ik reis al jaren per trein vanaf Amsterdam Lelylaan naar Den Haag HS voor werk. Vroeger ging dit nog heerlijk met een directe intercity waarbij ik nooit hoefde over te stappen. Een paar jaar geleden is deze intercity uit de dienstregeling gehaald met als effect dat iedereen uit Amsterdam-West (vergis je niet dit zijn een hoop mensen) ruim een kwartier langer onderweg is naar Den Haag (zowel HS als CS). Deze vertraging komt voornamelijk door de onwijs slechte aansluiting tussen de sprinters naar Schiphol en de intercity's naar Den Haag vanaf Schiphol. Het komt zelfs regelmatig voor dat ik de deuren van de intercity zie sluiten aan de overzijde van het perron wanneer ik met de sprinter Schiphol binnenrijd.. Door deze intercity 1 a 2 minuten langer te laten wachten op Schiphol of door de sprinters op niet iets andere tijden te laten rijden zou dit probleem zo opgelost kunnen worden wat voor een hoop mensen direct een kwartier aan reistijd scheelt..

Ik had de hoop dat deze slechte verbinding na een jaar wel weer opgelost zou worden, maar ondertussen zijn we al drie jaar verder en het is de verbinding nog steeds dramatisch. Daar komt nog eens bij dat er volop wordt gebouwd rondom station Lelylaan met als effect dat het steeds drukker wordt op het station en steeds meer mensen de behoefte hebben aan een betere treinverbinding naar Den Haag. Om nog maar te zwijgen over de enorme drukte in de sprinters mede door de toename van het aantal toeristen (incl koffers) naar en vanaf Schiphol..

Wanneer wordt hier eindelijk eens iets aan veranderd?!
icon

Beste antwoord door Edwin 16 november 2018, 09:31

2 minuten extra wachten op Schiphol is echt een no-go. Dat is 1 van de drukste stations die we hebben waar alle sporen die er liggen hard nodig zijn.
Om heel eerlijk te zijn vind ik een overstap van 12 minuten nu niet bepaald een eeuwigheid.
Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge
2 minuten extra wachten op Schiphol is echt een no-go. Dat is 1 van de drukste stations die we hebben waar alle sporen die er liggen hard nodig zijn.
Om heel eerlijk te zijn vind ik een overstap van 12 minuten nu niet bepaald een eeuwigheid.
Reputatie 7
Badge +3
Volgens mij zijn er geen plannen om hier iets aan te veranderen.
dat vraag ik mij ook af?!
Reputatie 6
Ook jammer dat er geen intercity tussen Amsterdam Centraal en Leiden Centraal rijdt via Schiphol. Voor reizigers die vanuit Sloterdijk komen zou dit erg fijn zijn.
Badge
Maar er rijdt een intercity tussen Amsterdam Centraal en Leiden via Haarlem welke stopt op Sloterdijk, dan heb je toch wat je wil als je naar Leiden reist?

Helaas zal het nooit voor iedereen geheel naar wens kunnen zijn op het spoor qua dienstregeling.

Reageer