beantwoord

Vroege treinen stoppen ineens niet meer in Wolvega


Zoals iedereen weet zijn er tot 15 juli werkzaamheden bij station Zwolle.

Nu valt mij op dat de eerste treinen van 6.21 en 6.52 ineens niet meer stoppen in Wolvega (En Akkrum en Grou) deze stoppen altijd overal.(Zie https://goo.gl/BrEeUy en https://goo.gl/4urkfje, 25 juni als voorbeeld). De komende twee weken vertrekt de eerste trein pas om 7.08 uit Wolvega. Dit gaat om de dienstregeling doordeweeks.

Weekenden:
Op 30 juni stopte de trein vanuit Meppel (https://goo.gl/cQifQD)wel op alle stations. Kijk ik voor 7 juli dan stopt deze trein ineens niet meer in Wolvega ( https://goo.gl/Cg3XGK).

Voor de zondag viel mij op dat de eerste trein van de dag (8.20 uit Wolvega ) ineen's niet meer stopt te Akkrum en Grou. (Zie dienstregeling 24 juni https://goo.gl/AbWTR1. Op 1 juli https://goo.gl/FrSpb3 )

Dit zijn echt vreemde en onlogische keuzes! Veel mensen nemen de genoemde treinen en zie hem nu voorbij racen😨. Zie https://community.ns.nl/dienstregeling-59/vroege-ic-s-stoppen-niet-meer-in-akkrum-49656. Hier spreekt men van een fout... Bovenstaande heb ik al eerder eens aangekaart zie https://community.ns.nl/dienstregeling-59/invloed-werkzaamheden-zwolle-traject-leeuwarden-zwolle-45734

Ben benieuwd naar de reacties!
icon

Beste antwoord door Julian 1 juli 2018, 14:21

Nog een kleine aanvulling op mijn vorige bericht (ik kan deze helaas niet meer bewerken):
Op dit moment zijn alleen nog maar de treinen voor morgen aangepast, dus als er nu gepland wordt voor een andere datum dan morgen, dan zal nog de verkeerde dienstregeling naar voren komen.
Morgen zal dit ook voor de rest van de periode gecorrigeerd worden.
Bekijk origineel

41 reacties

Probleem hierin is dat deze ritnummers vervangen zijn door andere ritnummers vanwege de werkzaamheden en dat hierdoor de extra toegevoegde stops (geen IC stops) vervallen zijn en er handmatig weer ingezet moeten worden voor deze IC treinen welke inderdaad 's morgens vroeg op alle stations stoppen.

Ik zie dat collega Julian hier intern al aandacht voor gevraagd heeft echter is het even afwachten wanneer dit opgepakt wordt. Wellicht kan een moderator dit ook nog op een andere manier doorzetten waardoor het sneller opgepakt kan worden.

Het is heel vervelend voor de mensen die hierdoor getroffen zijn vandaag, hopelijk kunnen ze het voor morgen nog aanpassen.
Ik heb het inderdaad intern aangekaart, maar wilde even wachten met reageren in dit topic om teleurstellingen te voorkomen. Ik hoop uiteraard dat dit voor de komende dagen nog aangepast kan worden.
De treinen in de komende periode worden nagelopen en waar nodig aangepast. De wijzigingen moeten later op de dag in de reisplanner op ns.nl zichtbaar worden.

Edit: ik zie dat de reisplanner inmiddels is bijgewerkt 🙂
Nog een kleine aanvulling op mijn vorige bericht (ik kan deze helaas niet meer bewerken):
Op dit moment zijn alleen nog maar de treinen voor morgen aangepast, dus als er nu gepland wordt voor een andere datum dan morgen, dan zal nog de verkeerde dienstregeling naar voren komen.
Morgen zal dit ook voor de rest van de periode gecorrigeerd worden.
Bedankt voor de reacties en het onder de aandacht brengen hiervan! Zag inderdaad dat alles voor 2 juli aangepast is.

Trouwens er rijden op zaterdag en zondag ook nog twee Sprinters per uur ipv 1 per richting. Foutje?
Bedankt JBa en Julian, super dat dit is aangepast.

Ik zie inderdaad de twee sprinters op zaterdag en zondag. Het kan zijn dat dit nog wordt aangepast, zoals Julian in het eerdere bericht ook aangeeft. Het kan ook al zijn aangepast en dat er toch een extra sprinter rijdt komend weekend. Ik ga het in ieder geval even aankaarten.
Heb nog even zitten kijken. Als ik van de voorbije en komende dagen een reis plan van Leeuwarden naar Meppel om 2300 en 0000 uur stopt deze niet op alle stations. Dat moet dus nog asngepast worden. Ook de eerste trein op zaterdag om 7.04 uit Meppel stopt niet overal. Ook voor zondag eerste trein 8.04 uit Meppel heeft niet de benodigde tussen stops. Zet je dit weer door? Julian of Miriam.


Zie https://www.ovtijden.com/arnu/rl/701883/2018-07-06T00:04:00+0200. Dit is ook fout. Stopt ook overl. Dag ervoor ging het wel goed. Ook https://www.ovtijden.com/arnu/rl/701887/2018-07-06T01:04:00+0200 is fout. Dag ervoor klopte het wel.

Nog even de boel controleren 😉
Bedankt voor het checken W1991, ik ga het doorgeven!
Nu heb ik nog eens zitten kijken voor en na de werkzaamheden en toch zijn er nog steeds zaken niet goed, wat ik al verwacht had. Afgelopen zondag, dus nog tijdens de werkzaamheden stopt de trein van 8.04 vanuit Meppel niet In Wolvega maar wel op de andere stations, zie deze link. Ook de tweede trein vanuit Leeuwarden die om 7.36 hoort te vertrekken, vertrok nu 10 minuten later en stopte niet overal, zie daarvoor deze link.

Nu zitten er voor de zaterdag en zondag ook nog fouten in, op zowel website als app. Voor de werkzaamheden, dan pak ik 30 juni als voorbeeld, stopt de eerst trein ( vertrek 7.04 uur uit Meppel)
op alle stations. Zie daarvoor deze link. Als ik voor zaterdag 21 juli een reis plan, dan stopt de eerste trein (vertrek 6.48 uur uit Zwolle, niet op alle tussenstations, zie daarvoor deze reisinformatie uit de planner. Ditzelfde geldt voor de zondag. De eerstre trein, vertrek 7.48 uit Zwolle hoort ook op alle stations te stoppen, maar doet dat voor komende zondag ineens niet meer, zie daarvoor deze link..

Dit is wel erg slordig dat de benodigde tussenstops er niet in staan. Ook op alle vertrekstaten staat dat deze treinen behoren te stoppen!

Hopelijk gaan jullie dit zo snel mogelijk aanpassen!

Edit: zie dat de ritnummers voor de aangegeven periode anders zijn.. Op zaterdag heeft de eerste trein ritnummer 1815 en op zondag 1819. Nu staat er 70 voor😵Voor zaterdag 28 en zondag 29 juli is alles wel kloppend.
W1991

De 70 voor het oorspronkelijke treinnummer is omdat het een aangepast rit is, daarbij rijdt er in dit geval verderop op het originele traject een trein met het originele nummer van de trein in de standaard rijweg van deze trein. En 2 treinen met hetzelfde nummer kan niet in de systemen vandaar de toevoeging 70.

Helaas blijkt het nog steeds mis te gaan met de vroege IC treinen welke extra stops hebben op alle tussenliggende stations. Laten we hopen dat een moderator dit nog door kan geven zodat de bijsturing dit vannacht of morgenochtend nog kan herstellen in de dienstregeling zodat er wel gestopt wordt.
Reputatie 7
Badge
Ben al aan het bellen....
Reputatie 7
Badge
Ik heb net zowel bijsturing Zwolle als ons callcenter gebeld. Men is hier heel hard mee bezig en we hopen dat de stops er op tijd in gezet kunnen worden.
Ik heb er van mijn kant in ieder geval alles aan gedaan.
Ben al aan het bellen....
Vrij, weekendje weg en geen diensttelefoon mee 😃

Maar het is hopelijk weer geregeld, Toppie
Reputatie 7
Badge
Ik hoop het echt, maar het is wel errug kort dag......#fingerscrossed
JBa en Edwin, bedankt voor jullie reacties en het doorgeven evan! Hopelijk kan het nog hersteld worden al is het kortdag inderdaad.

Hoe kan het dat er steeds vervallen of verkeerde stops inzitten? Ik snap het verhaal met betrekking tot ritnummers 👍. Al moet een machinist op dit traject dit ook weten als ie er vaker rijd op de genoemde tijden?
Reputatie 7
Badge
JBa en Edwin, bedankt voor jullie reacties en het doorgeven evan! Hopelijk kan het nog hersteld worden al is het kortdag inderdaad.

Hoe kan het dat er steeds vervallen of verkeerde stops inzitten? Ik snap het verhaal met betrekking tot ritnummers 👍. Al moet een machinist op dit traject dit ook weten als ie er vaker rijd op de genoemde tijden?

Die treinen worden uit de dienstregeling gehaald (ik neem aan vanwege werkzaamheden) en vervolgens weer opnieuw 'ingelegd' (gemaakt). Dat gebeurt aan de hand van een basispatroon. Aangezien die treinserie de rest van de dag níet stopt op alle stations, doet ie dat standaard op die treinen ook niet.

Een machinist die hier geregeld rijdt, weet dat die trein daar 8 weken geleden stopte, nu niet. Als een stop niet op je dienstkaartje staat, voer je hem ook niet uit (aan andere gebruikers: even geen slimme opmerkingen aangaande Almb aub). Klinkt vervelend, maar we worden niet betaald om zelf stops te verzinnen.
Klopt werkzaamheden tussen Dronten en Zwolle deze keer waardoor de treinseries Leeuwarden/Groningen naar Den Haag zijn aangepast. Gelukkig alleen zaterdag en zondag.

Tussen Zwolle en Dronten rijden bussen en tussen Lelystad en Dronten is een aangepaste dienstregeling.
Reputatie 7
Badge
Krijg net op ons interne netwerk de terugkoppeling dat het gecorrigeerd is (hou er wel even rekening mee dat het even kan duren voor de planner hier ook van op de hoogte is).
Reputatie 7
Badge

Heel erg bedankt voor de hulp, JBa en Edwin!
Zie trouwens dat de zondag nog niet aangepast is. Of klopt de weergave ervan niet?
W1991, zoals ik begreep van Edwin wordt het via de bijsturing aangepast en dat is dan pas laat zichtbaar. Dus laten we hopen dat het eind van de avond wel weer zichtbaar is.
Badge +3
Voor morgen (een zondagochtend) valt het nog wel mee, toch?

Of moet je echt om stipt om 8:30 op je werk zijn in Wolvega zijn?

Ook de eerste intercity's op zondag ochtend stoppen weer op alle tussenliggende stations dus het is nu weer bijgewerkt en zou dus morgen goed moeten gaan.

Doordat dit via de bijsturing gedaan wordt is dit pas later zichtbaar.
Vreemd genoeg zie ik de stops Zwolle - Leeuwarden nu niet meer staan bij de eerste intercity in de planner :(

De andere kant op staan ze er wel in.

Reageer