beantwoord

Waar worden de SGM van de Hoekselijn nu ingezet?Toon eerste bericht

36 reacties

Reputatie 7
Badge
[quote=Beminedin de Randstad zijn diverse treinseries ongeschikt voor SGM vanwege te krappe rijtijden[/quote]

SGM is een erfenis van de mislukte Zoetermeerlijn. Als ze geen 1500 volt en maatwerk zouden zijn geweest, had NS ze allang kunnen verkopen. Nu is het schipperen om ze nog een bruikbare inzet te geven, tot ze Mat64 achterna mogen.
Er zijn nog genoeg treinseries waar ze wel prima op kunnen rijden hoor. SGM was trouwens niet exclusief voor de Hofplein en Zoetermeerlijn, daar reden voornamelijk de tweetjes rond, de drietjes reden al verspreid over het land. Die tweetjes zijn overigens vlotter in acceleratie dan de drietjes. Met een SGM tweetje ben je in theorie een minuut eerder van Den Haag in Dordrecht dan met een drietje.
Reputatie 6
Badge
Een minuut eerder op Dordrecht. Wat een doorbraak.
Reputatie 4
Het merendeel zal idd naar reserve gaan. Denk er dan wel bij na dat er bijna evenveel sgmm vrij komt van de hoekse lijn als het aantal dat de laatste tijd afgebrand (brandstichting in toilet) en voor herstel bij de werkplaats staat.
Reputatie 7
Badge
Kan het helpen als de HC wat vaker door de trein heen en weer loopt? Zo lang is dat SGM niet. Dan passeert ie telkens de WC in het middenstel, en is de kans op voorkomen brandstichten en op brand signaleren heel wat sneller, dan als de HC in de cabine zit.
Een minuut eerder op Dordrecht. Wat een doorbraak.
Het kan het verschil zijn tussen wel of geen overstap, dus ja, het kan zeker belangrijk zijn in bepaalde gevallen.

Denk er dan wel bij na dat er bijna evenveel sgmm vrij komt van de hoekse lijn als het aantal dat de laatste tijd afgebrand (brandstichting in toilet) en voor herstel bij de werkplaats staat.
Alleen had SGM al een hoog reserve, want een groot deel van het SGM dat vervangen is door FLIRT staat ook nog altijd als reserve. Zelfs met die schadestellen eraf is het reserve nog bovengemiddeld hoog, en dan vooral onder de tweetjes.
Reputatie 7
Badge +3
Zojuist zag ik voor het eerst SGM in de dienst Dordrecht - Den Bosch.
Reputatie 6
Badge
Ik heb ook DD-AR gezien.
De afdeling die ik hiervoor heb benaderd heeft mij een teleurstellend antwoord gegeven. Ik ga het nogmaals proberen, maar dan via een andere afdeling.
Ik kan niet achterhalen waar deze treinen exact worden ingezet. Jullie hebben zelf al een aantal van deze gespot. Waar het mogelijk is zullen deze ingezet worden.
Volgens DVS (de datafeed van de NS met actuele vertrekinformatie) worden ze nog altijd vooral niet ingezet. Vandaag reden er 62 SGM stellen rond, waar er drie weken geleden op de laatste dag van de Hoekse Lijn 68 rondreden.

Reageer