Waarom rijdt tlde trein 2 minuten eerder weg zonder fluit signaal?

  • 21 December 2020
  • 2 reacties
  • 318 Bekeken

Zie titel, maandag 21 december 23.24 uc naar Almere c spoor 2. Liep er letterlijk naast om wat meer voorin te zitten, zeker niet de eerste keer. Check jullie klokken, lijken ook niet gelijk te lopen. 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Treinen horen niet te vroeg te vertrekken, al begint NS de vertrekprocedure altijd wel ergens in de minuut vóór de vertrektijd, zodat de trein op de vertrektijd in beweging komt. Van welk station is de trein volgens jou te vroeg vertrokken?

Wachten op het fluitsignaal is sowieso niet handig, want het fluit signaal is het eerst sein dat gegeven wordt en betekent dat je niet meer mag instappen. Daarnaast hanteert de NS het principe dat de gecommuniceerde vertrektijd gaat over de tijd dat de machinist moet optrekken. De deuren sluiten tot maximaal 1 minuut voor deze tijd.  

Hoe de reiziger dan goed moet bepalen wat het laatste moment is om in te stappen is de meeste hier ook een raadsel en al jaren wordt het advies aan de NS gegeven om de gecommuniceerde vertrektijd toe te passen als het laatste moment om in te stappen, zodat een reiziger weet waar hij/zij aan toe is.

Tot op heden vind de NS de huidige situatie de best.

Helaas heeft dit als effect dat veel reizigers een trein te vroeg vinden te vertrekken terwijl de NS vind dat deze prima in de minuut voor de vertrektijd de deuren heeft gesloten en vertrokken is.

Reageer