beantwoord

Afwijzing claim Geld terug bij vertraging (60100****)

  • 1 november 2019
  • 30 reacties
  • 771 Bekeken


Toon eerste bericht

30 reacties

Inmiddels begrijp ik hoe het zit blijft voor mij de grote vraag wie ijkt het systeem van prorail en welke derde onafhankelijke partij ziet hier op toe?

Het zal wel beleving zijn maar voor mijn gevoel zijn kloppen de punctualiteitscijfers vwbt de hsl absoluut niet 

Inmiddels begrijp ik hoe het zit blijft voor mij de grote vraag wie ijkt het systeem van prorail en welke derde onafhankelijke partij ziet hier op toe?

De vertragingsregistratie zal (momenteel) nooit exact kloppen. In de loop der jaren en met de uitfasering van bepaalde oudere systemen is de kwaliteit omhoog gegaan, maar zolang niet exact bekend is wanneer de deuren zijn ontgrendeld blijft er altijd een grijs gebiedje.

Reputatie 6
Badge +2

 

De vertragingsregistratie zal (momenteel) nooit exact kloppen. 

Die viel me laatst op in Utrecht, waarbij de geregistreerde aankomsttijd 20 tot 30 seconden later was dan het tijdstip waarop ik al op het perron stond.

Kwam goed uit voor gtbv, bleven 16 seconden over in mijn voordeel. 😁 Het kan dus in je voordeel of nadeel uitpakken

Jup, het is tegenwoordig veelal geen minutenwerk meer gelukkig, maar er is een grijs gebiedje. De data is immers op basis van spoorbezettingen e.d.

 

Overigens heb ik ook de reactie van Sivan gevonden die ik zojuist nog niet kon vinden, waarin ze aangeeft dat NS altijd een kleine marge in het voordeel van de klant aan zal houden:

 

https://community.ns.nl/geld-terug-bij-vertraging-36/wel-30-minuten-vertraging-geen-geld-terug-19809#post119293

Badge +3

Dit (vorige pagina, reactie op deze) ging om een ICd (900) maar ik vind het al heel wat dat mensen die tussen Den Haag en Eindhoven (1100) reizen ook gewoon vanaf 15 minuten GTbV mogen claimen. 

Some lose, some win… en alles kan beter natuurlijk! In een ander topic vroeg iemand zich al af waar de NS al die miljoenen vandaan haalt voor de HSL claims !? :joy:

Psst, niet verder vertellen (fake news spoof) maar dat doen ze onder andere door die lastige mensen met een fiets €7,50 te laten betalen i.p.v. € 6,90. En natuurlijk door de kosten van grafitti verwijderen (€ 120,- per m²) op de daders te gaan verhalen.. 

Reageer