beantwoord

Geld terug bij vertraging vanwege staking?

  • 18 maart 2019
  • 2 reacties
  • 1047 Bekeken

Kun je gebruik maken van de regeling als de staking van te voren is aangekondigd?
Of kun je voor alternatief vervoer een vergoeding krijgen? Zoiets meende ik te lezen? Of geldt dat alleen als er een hele dag wordt gestaakt?
icon

Beste antwoord door Slidestops 18 maart 2019, 05:29

"Vergoeding bij een stakingHeeft u tijdens een staking een vertraging gehad tijdens uw binnenlandse treinreis met NS? Bij een vertraging vanaf 30 minuten kunt u online een aanvraag indienen voor een vergoeding volgens de Geld terug bij Vertraging regeling. Is bij de staking van het NS-personeel uw vervoer per trein door NS in het geheel niet mogelijk geweest, dan heeft u recht op een vergoeding voor vervangend vervoer, volgens artikel 6.4 van Algemene Voorwaarden voor het vervoer van Reizigers en Handbagage van de Nederlandse Spoorwegen (AVR-NS)."https://www.ns.nl/uitgelicht/interessant-voor-u/vergoeding-staking.htmlVervoer is vandaag wel mogelijk, alleen pas ná 7.06. De kans op een vergoeding voor alternatief vervoer acht ik klein. Ook de bus tram en metro staken op veel plaatsen, alternatief vervoer is dan ook schaars.Ook andere sectoren staken. Zoals diverse overheidsinstanties. Zo gaat de politie rond 7 uur de snelweg "blokkeren" door met 66 km/u te rijden. Ook op de weg zal er dus veel impact zijn.

https://www.nu.nl/binnenland/5795727/oponthoud-op-spoor-en-wegen-verwacht-door-stakingen.html
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
"Vergoeding bij een staking

Heeft u tijdens een staking een vertraging gehad tijdens uw binnenlandse treinreis met NS? Bij een vertraging vanaf 30 minuten kunt u online een aanvraag indienen voor een vergoeding volgens de Geld terug bij Vertraging regeling. Is bij de staking van het NS-personeel uw vervoer per trein door NS in het geheel niet mogelijk geweest, dan heeft u recht op een vergoeding voor vervangend vervoer, volgens artikel 6.4 van Algemene Voorwaarden voor het vervoer van Reizigers en Handbagage van de Nederlandse Spoorwegen (AVR-NS)."

https://www.ns.nl/uitgelicht/interessant-voor-u/vergoeding-staking.html

Vervoer is vandaag wel mogelijk, alleen pas ná 7.06. De kans op een vergoeding voor alternatief vervoer acht ik klein. Ook de bus tram en metro staken op veel plaatsen, alternatief vervoer is dan ook schaars.

Ook andere sectoren staken. Zoals diverse overheidsinstanties. Zo gaat de politie rond 7 uur de snelweg "blokkeren" door met 66 km/u te rijden. Ook op de weg zal er dus veel impact zijn.
https://www.nu.nl/binnenland/5795727/oponthoud-op-spoor-en-wegen-verwacht-door-stakingen.html
Ik zie dat Slidestops je al de nodige informatie heeft gegeven, jvleijden1980. Kan ik je op dit moment nog ergens mee helpen?

Reageer