beantwoord

Geld terug zonder reishistorie?

  • 4 May 2016
  • 1 reactie
  • 58 Bekeken

Kan ik mijn geld terugvragen bij > 1 uur vertraging als ik mijn NS account later aan mijn Ov-chipkaart heb gekoppeld dan de reis was?
Vanuit mijn ov-chipkaart kan ik wel mijn reishistorie overleggen, ik dacht dat dit automatisch gekoppeld was, maar helaas niet.
icon

Beste antwoord door Tochjo 4 May 2016, 08:11

Volgens mij kunt u in Mijn NS na het koppelen van uw OV-chipkaart ook de reizen zien die gemaakt zijn voordat u de kaart koppelde (tot anderhalf jaar geleden, want reistransacties mogen door vervoerders maximaal 18 maanden bewaard worden). U zou dus na het koppelen online een claim kunnen indienen voor de betreffende reis.Mocht dat toch niet lukken, dan kunt u een papieren formulier gebruiken om geld terug bij vertraging aan te vragen. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij een servicebalie of telefonisch (030-7515155) of via internet aan te vragen.
Bekijk origineel

1 reactie

Badge +3
Volgens mij kunt u in Mijn NS na het koppelen van uw OV-chipkaart ook de reizen zien die gemaakt zijn voordat u de kaart koppelde (tot anderhalf jaar geleden, want reistransacties mogen door vervoerders maximaal 18 maanden bewaard worden). U zou dus na het koppelen online een claim kunnen indienen voor de betreffende reis.

Mocht dat toch niet lukken, dan kunt u een papieren formulier gebruiken om geld terug bij vertraging aan te vragen. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij een servicebalie of telefonisch (030-7515155) of via internet aan te vragen.

Reageer