vraag

GVB Flex geld terug bij vertraging

  • 3 december 2019
  • 5 reacties
  • 189 Bekeken

Reputatie 6
Badge

GTBV bij reizen gemaakt met GVB Flex. Hoe werkt dit? 

Via Mijn NS is niet mogelijk, omdat de gemaakte treinreizen hier niet zichtbaar zijn. Ook niet als de OV-chipkaart gekoppeld is. In de NS-app zijn de reizen trouwens wel te zien, maar via de app kun je dan weer geen claim indienen.

Kan het wel gewoon via dit formulier of moet dit op een andere manier?


5 reacties

Ik ben bang dat ik daar nog geen antwoord op heb, masd. De informatiepagina van GVB Flex verwijst in die situatie door naar de andere vervoerder, maar het lijkt mij dat wij wel een transactie nodig hebben om zo’n claim te kunnen beoordelen. In hoeverre wij die transacties echter in kunnen zien durf ik niet te zeggen. Voor zover ik weet hebben we namelijk nog geheel geen informatie ontvangen van GVB hierover.

Ik heb het in ieder geval nogmaals nagevraagd, in hoeverre er toch al iets bekend is over het indienen van een vertraging claim bij een treinreis met GVB Flex.

Reputatie 6
Badge

 maar het lijkt mij dat wij wel een transactie nodig hebben om zo’n claim te kunnen beoordelen. 

Dat leek mij dus ook. Het vreemde is dat in de app de transacties wel zichtbaar zijn, maar in Mijn NS niet terug te vinden zijn.

Bedankt voor het navragen in ieder geval.

 

Reputatie 6
Badge

 

 

De werkelijke transacties die gemaakt worden met de OV-chipkaart kun je nog wel zien, dat is hetzelfde als wat je zou zien via een Mijn OV-Chip account als je reist met NS Flex. Waarschijnlijk wordt dat nu weergegeven.

In hoeverre we die transacties, zonder prijs, kunnen gebruiken voor een GTBV claim durf ik echter niet te zeggen.

Reputatie 6
Badge

Ik heb het gewoon via het formulier geprobeerd. Vijf dagen gewacht zodat de claim meteen beoordeeld kon worden. Hoewel ik niets zie in Mijn NS met deze OV-chipkaart is de claim wel direct goedgekeurd!

@Stijn NS Betekent dit automatisch dat de controle op aanwezige in- en uitcheck al succesvol gedaan is? Of kan dit later nog gecontroleerd worden?

Het bedrag komt trouwens overeen met vol tarief 2e klas. Dat is ook logisch, aangezien je bij GVB Flex volgens mij altijd vol tarief 2e klas reist. Ben benieuwd wat er wordt toegekend als je voor overstaptarief reist, of dat ook herkend wordt. 

Reageer