beantwoord

Fiets mee naar Texel

  • 2 June 2022
  • 3 reacties
  • 421 Bekeken

Hoi, weet iemand hoe veel fietsen in de IC naar Den Helder mee kunnen?

icon

Beste antwoord door Momo 2 June 2022, 11:15

Bekijk origineel

3 reacties

Dat zijn er maar enkele en dan ben je afhankelijk van de treinlengte hoeveel het er exact zijn, maar zoveel fietsplaatsen hebben de treinen van de NS niet.

Reputatie 7
Badge +4

Bij aanmelden wordt door een fout altijd nul aangegeven. Er kan toch gewoon plaats zijn. Het is niet te zeggen hoeveel fietsen er mee kunnen, want u weet niet hoeveel er al in staan. Het maximum is ook niet zo hoog, in een treinstel is het vaak niet meer dan zes en die zijn dus niet altijd vrij. Hou er rekening mee dat tijdens de spits er geen fietsen in de trein mogen staan, en die er wel in staan moeten er voor de spits uit.

Reputatie 7
Badge +3

De IC's naar Den Helder worden gereden met VIRM dubbeldekkers. Een 4 delige VRIM heeft 2 fietsbalkons, een 6 delige heeft er 3. Per fietsbalkon wordt gerekend dat er 3 fietsen kunnen/mogen staan. Er wordt wisselend met VIRM-4 en VIRM-6 gereden en op sommige tijden met VIRM-10 (een 4 en een 6 gekoppeld), al rijdt zo'n langere trein vooral en eigenlijk alleen tijdens de spits en in de spits mag je geen fiets meenemen, behalve in de maanden juli en augustus. Reken dus op maximaal 6 tot 9 fietsen per trein. 

Zie hier bv de inzet qua treinstellen van vandaag https://treinposities.nl/vertrekstaat/den-helder-zuid/2022-06-02 Ik heb voor het gemak even de vertrekstaat van Den Helder Zuid genomen, je ziet dan de treinen van en naar Den Helder. Je kunt het beste voor vertrek checken wat de materieelinzet is op de tijd dat je de trein wilt nemen. 

Reageer