beantwoord

Het is tijd voor een app voor de Windows phone

  • 14 januari 2015
  • 10 reacties
  • 323 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 1 reactie
Het gaat hard .... waarom wachten? http://www.nu.nl/tech/3669481/windows-phone-groeit-in-europa.html
icon

Beste antwoord door Thijs2 14 januari 2015, 17:18

Op dit moment blijft het marktaandeel nog ver achter bij Android en iOS. Verder zijn er wel alternatieve apps beschikbaar voor Windows Phone. Over Trein hoor ik bijvoorbeeld goede verhalen.
Bekijk origineel

10 reacties

Op dit moment blijft het marktaandeel nog ver achter bij Android en iOS. Verder zijn er wel alternatieve apps beschikbaar voor Windows Phone. Over Trein hoor ik bijvoorbeeld goede verhalen.
Klopt, maar eerder was het standpunt van NS bij 20 % marktaandeel komt er een NS app. Dat is dichtbij. En natuurlijk blijft het voorlopig achter bij android en ios, dat is het punt ook niet.
"Ons standpunt is dat een besturingssysteem minstens 20% van de markt moet hebben". De NS vervoert dagelijks 1.000.000 mensen, windows mobile heeft idd maar 1 % van de markt in nederland, maar dat zijn alsnog 10.000 betalende klanten per dag die als antwoord "stik maar" krijgen. Sinds windows 10 is het nu mogelijk een app te programmeren voor pc en mobiel tegelijk, en aangezien de meeste mensen in nederland nog steeds windows op hun pc hebben draaien lijkt het me niet meer dan logisch om mensen vanuit huis ook een reis te kunnen laten plannen. Het zou ze sieren om aan klantvriendelijkheid te doen i.p.v. alleen maar aan pure winst te denken. Jammer dat ze geprivatiseerd zijn.
Jammer dat ze geprivatiseerd zijn.
NS is niet geprivatiseerd.
http://nos.nl/artikel/2036765-privatisering-ns-is-de-moeder-van-alle-kwaad.html
Zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/staatsdeelnemingen/inhoud/portefeuille-staatsdeelnemingen

Deelneming: N.V. Nederlandse spoorwegen
Afkorting: NS
Staatsaandeel: 100%
Aandeelhouderschap: Financiƫn
Sector: Transport
De infrastructuur valt onder hun zeggenschap, via prorail. De keuzes voor OS ondersteuning niet.
https://www.microsoft.com/nl-nl/store/apps/treinplanner/9wzdncrdmbbm tot dat de NS beslist ons niet in de steek te laten, is deze app een echte aanrader! Geschreven voor windows 10 pc en mobile!
De infrastructuur valt onder hun zeggenschap, via prorail. De keuzes voor OS ondersteuning niet.
Het heeft niets met de infrastructuur te maken.

Privatisering wil zeggen dat een overheid een staatsbedrijf verkoopt, waarna het een private eigenaar krijgt. Afhankelijk van welke definitie je hanteert voor het begrip staatsbedrijf is NS nooit een staatsbedrijf geweest (dus valt er niets te privatiseren) of is het het nog steeds (dus is er niets geprivatiseerd). NS is in 1938 ontstaan uit een fusie tussen verschillende spoorbedrijven die door de overheid waren opgekocht en is sindsdien onafgebroken een NV waarvan de overheid de enige aandeelhouder is. Er zijn in de jaren '90 wel vage plannen geweest om de aandelen NS van de hand te doen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd.

Zeggenschap is weer een ander verhaal. De overheid is de grootste opdrachtgever van NS en kan in die hoedanigheid eisen stellen.
1. Er zijn meerdere topics die over precies hetzelfde gaan, dus heb ik daar exact dezelfde posts achtergelaten.
2. Ik snap niet waarom u hierover de discussie aangaat, in plaats van de hoofdzaak: We hebben nog steeds geen app. Dat is het punt van deze topics.

Reageer