beantwoord

Is de trein rolstoel toegankelijk

  • 4 juli 2014
  • 3 reacties
  • 662 Bekeken

ik zit in een rolstoel kan ik hier mee in de trein
icon

Beste antwoord door Marjan NS 4 juli 2014, 14:40

Hallo Losbal,Zoals Thom aangeeft kun je assistentie verlening aanvragen. Ook is het mogelijk om een OV-begeleiderskaart aan te vragen, dan mag je gratis een begeleider meenemen. Ik heb je vraag verplaatst naar 'In de trein'.Groet,

Marjan
Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Dat kan maar u moet het wel van te voren aanvragen als u wilt reizen. Dan zet men zonodig een liftje klaar. Leest u wel goed hoe het werkt.

http://www.ns.nl/reizigers/reisinformatie/informatie/reizen-met-een-functiebeperking/hulp-onderweg.html

Wellicht ten overvloede maar u mag in veel gevallen een begeleider gratis meenemen. Die moet dan wel over een zgn.begeleiderskaart beschikken. U betaalt wel voor uw kaartje, de begeleider hoeft dat niet en NS rekent ook geen kosten.
Wellicht ten overvloede maar u mag in veel gevallen een begeleider gratis meenemen. Die moet dan wel over een zgn.begeleiderskaart beschikken. Even voor de volledigheid en niet als kritiek: de begeleider moet die kaart niet hebben cq aanvragen. De OV Begeleiderskaart staat op naam van de reiziger met wie de begeleider mee reist. Een OV Begeleiderskaart is aan te vragen bij NS.

Maar dit slechts voor de volledigheid! Aanvragen van de OV Begeleiderskaart:
http://www.ns.nl/reizigers/reisinformatie/informatie/reizen-met-een-functiebeperking/de-ov-begeleiderskaart.html
Hallo Losbal,

Zoals Thom aangeeft kun je assistentie verlening aanvragen. Ook is het mogelijk om een OV-begeleiderskaart aan te vragen, dan mag je gratis een begeleider meenemen. Ik heb je vraag verplaatst naar 'In de trein'.

Groet,
Marjan

Reageer