beantwoord

Is er ook 220 volt voorziening in de trein?

  • 11 September 2014
  • 8 reacties
  • 1543 Bekeken

Voeding voor lange reis met laptop.
icon

Beste antwoord door Robby NS 11 September 2014, 11:30

Beste Jan,In de meeste eerste klas coupés zit een stopcontact die je kan gebruiken voor laptop of smartphone. De tweede klas heeft geen stopcontacten.

Vriendelijke groet, Robby
Bekijk origineel

8 reacties

Badge
Beste Jan,

In de meeste eerste klas coupés zit een stopcontact die je kan gebruiken voor laptop of smartphone. De tweede klas heeft geen stopcontacten.
Vriendelijke groet, Robby
Ok. Bedankt voor reactie,
Wel jammer dat daar onderscheid daar in wordt gemaakt, aangezien de meeste reizigers 2e klas reizen, vind ik de NS hier wat in te kort schieten wat de service betreft.
Daarom betaal je ook extra voor eerste klas. In treinen van andere vervoerders (Arriva/Breng in elk geval) is bij de uitgang een stopcontact en soms ook bij de gewone zitplaatsen. (Tussen de stoelen of onder het "tafeltje")
En terugkomend op de NS: In de dubbeldekkers ook niet (of niet altijd?) in de eerste klas.
In de ICM altijd in de 1e klas net als de DDZ en het ICR materieel. VIRM IV (laatste serie met rode 1e klas en blauwe 2e klas) ook altijd in de 1e klas. De oudere VIRMpjes hebben geen stopcontacten.
De Sprinters ook niet.
Heeft iemand weleens zo'n stopcontact geprobeerd? In de 1ste klas zie ik ze zitten onder de dubbele stoelen. Laatste keer geprobeerd, maar daar stond geen spanning op.
Meermaals. Er zit ook een knopje op waarmee je de automaat weer inzet Meestal is dit het probleem.
En anders onder een andere stoel of in een andere bak. 😉
Reputatie 4
Badge
Tussen Amsterdam en Hengelo (in het midden in de tweede klaswagons) en in de toeslagplichtige ICE tussen Amsterdam en Arnhem zijn er stopcontacten in de tweede klas. In de Thalys zijn die er ook trouwens.
Reputatie 3
Amsterdan - Hengelo: De Intercity naar Bentheim (verder naar Duitsland Berlijn De Oost) heeft bij alle stoelen stopcontacten, ook in de 2e klas. De ICMm naar Enschede alleen in de 1e klas.

Reageer