Komt de Spoorwegpolitie als van ouds weer terug??!

  • 7 april 2015
  • 7 reacties
  • 349 Bekeken

Conducteurs met pepperspray en knuppels werkt volgens het NS alleen nog maar agressiever! Incidenteel doet niemand er wat aan. Niemand overweegt zelf actie te ondernemen. Medeeizigers weten ook verder niet wat ze moeten doen tegen agressief geweld tegen de conducteurs.

Er was eerst de bedoeling dat de plaatselijke politie de taken van de spoorwegpolitie over zullen nemen, maar ook dat word in algemeen niet gehandhaafd. Er zijn nu geruchten dat de spoorwegpolitie terug moeten komen en dat de spoorwegpolitie in de treinen mee moeten reizen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens voetbalwedstrijden en in de nachttreinen. Mijn vraag is ook hoe voelen jullie ervoor als de spoorwegpolitie weer als vanouds terug komt?

7 reacties

Er bestaat niet zoiets meer als gemeente- of rijkspolitie en ook geen spoorwegpolitie.
Er is gewoon een Nationale politie met aandachtsgebieden.
Maakt op zich niet uit als er maar politie in uniform of in burger meereist op risico trajecten.
Niet iedere treinrit kan voorzien worden maar door dit af te wisselen kan een mogelijk zwartrijder of onruststoker niet vantevoren weten of er politie aanwezig is en werkt dit middel dus ook preventief.
Waar wel politie aanwezig is kan er per direct ingegrepen worden.
En ja, dit kost geld maar dat betalen ze dan maar van als die snelheidsboetes dan wordt het geld hiervan ten minste nog nuttig besteed!
Hierover zal eerst in 'Den Haag' moeten worden beslist. Neem contact op met uw favoriete politieke partij in Den Haag of met een lid van de Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie
http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/commissies/vj/samenstelling
Misschien vinden medereizigers wel dat de geweldpleger gelijk had en heeft de conducteur gewoon niet zo netjes gehandeld, je krijgt altijd maar een kant te horen.en ns is niet erg betrouwbaar helaas dat heeft het verleden wel laten zien
Tsja en het hoofdkantoor heeft er geen geld voor over...

en dan krijg je dit soort larie:

http://www.nu.nl/binnenland/4026572/stichting-pleit-inzet-reiziger-treingeweld.html
De OV Chipkaart afschaffen is het enige middel om het geweld tegen controleurs terug te brengen.

Waarom ziet de overhijd niet hoeveel frustraties dis systeem teweeg brengt bij de klant.
In de tijd van de papieren treinkaartjes waren er ook zwartrijders en agressie. Begin jaren '90 is er ook een conducteur doodgestoken.
Reputatie 1
Badge
Ach jee, de VARAkassa negatieve reagant heeft het hier gevonden.
Ander voorstel: NS wou toch gewoon metro spelen, dus alle poortjes dicht en alle SPRinter treinen net zoals elke metro of de meeste stoptreinen in Zwitserland en Duitsland zonder conducteur. O jee, de bonden......
Er is nu al gebrek aan personeel, er staan niet veel mensen te trappelen voor die banen, dus dubbele bezetting betekent halvering van treinenaantal. En wrs. verdubbeling van klachten over in de 1e klas stlltecoupe hard bomende conducteursstellen.

Reageer