beantwoord

Mag een conducteur een reiziger tegenhouden om in te stappen?

  • 5 februari 2020
  • 28 reacties
  • 770 Bekeken


Toon eerste bericht

28 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Volgens mij heb jij helemaal geen coach nodig Loes, misschien moet jij zelf coach worden. :laughing:

 

Soms zijn conducteurs ook een bron van informatievoor reizigers, ook wat betreft informatie waar de reizger eigenlijk niet om heeft gevraagd, of liever gezegd niet bedoelde te vragen.:rofl:

geen info op het bord op het perron.

reiziger: "welke trein is dit?"

conducteur, in de deuropening: "dit is een DDZ vierbakker"

https://www.thebestsocial.media/nl/16-voorbeelden-van-conducteurs-die-alles-volledig-op-de-rit-hebben/

Reputatie 3

Met een beetje bescheiden houding kom je een heel eind. Tot het fluitsignaal heb je het recht om in te stappen, daarna is dat een gunst. Ik zie vaak genoeg mensen die op de deur van de conducteur af rennen en bij het instappen niet schromen zich langs de conducteur te persen of hem zelfs bijna opzij duwen, terwijl hij zijn vertrekprocedure uitvoert. Het is niet moeilijk: vraag gewoon aan de conducteur: "mag ik nog bij u instappen?". Zo'n bescheiden houding krijgt maar heel zelden een nee te horen.

Reputatie 7
Badge +4

Wat u bescheidenheid noem, noem ik elementair respect voor de medemens, of wie weet wel fatsoen, maar helemaal met u eens.

 

Stel je voor zeg, een conducteur die je gevoel van ongebreidelde autonomie aantast, dan heb je alle reden tot agressie, toch? Mag een conducteur een reiziger tegenhouden om in te stappen? De vraag alleen al. 

Reageer