beantwoord

Mag ik een krat bier vervoeren in de trein?

  • 19 December 2014
  • 5 reacties
  • 11435 Bekeken

Hallo,

Ik vroeg mij af of het toegestaan is om een krat bier van punt A naar B te vervoeren met de trein.

Want ik kan dit namelijk nergens terugvinden of dat eigenlijk wel mag. Ik wil namelijk geen boete riskeren. En ja alle flesjes zijn dan nog dicht.

Iemand die mij kan helpen?

Alvast bedankt!

Mvg Jelle
icon

Beste antwoord door Loes 19 December 2014, 19:32

Hoi Jelle,Aanvullend op Thom zijn goede antwoord is het zo dat NS alleen in de periode rondom Koningsdag een alcoholverbod heeft gelden. De rest van het jaar geldt er in de trein geen alcoholverbod, je zou er dus ook gewoon een biertje kunnen nuttigen. Onze Railcatering verkoopt zelfs bier in de trein, dus dan zou het vreemd zijn als jullie geen krat bier van A naar B mag meenemen. Wat Thom ook al aangeeft, het mag niet tot overlast leiden, denk dan aan het gangpad blokkeren, onnodige zitplaatsen bezet houden, openbare dronkenschap en dat soort zaken. Dan is het inderdaad wel strafbaar. Bij Veolia weet ik dat er wel een alcoholverbod geldt, maar bij NS dus niet, je kan zonder problemen het krat bier met je meenemen.
Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Het mag gewoon. U kunt hooguit wat afkeurende blikken krijgen. Het lijkt me wijs om het zonder hinder op te bergen en het in ieder geval niet op een zitplaats neer te zetten, zeker niet in een wat vollere trein. Uw eigen gedrag is denk ik bepalend. Als u de flesjes ook dicht houdt tijdens de reis, is de overlast beperkt. Het wordt pas hinderlijk en storend als u er met meerdere mensen uit gaat drinken en het reizen daarmee voor anderen onprettig maakt. Als het overlastgevend wordt, kan en mag een conducteur ingrijpen maar als het alleen vervoer is, is er niks aan de hand.
Hoi Jelle,

Aanvullend op Thom zijn goede antwoord is het zo dat NS alleen in de periode rondom Koningsdag een alcoholverbod heeft gelden. De rest van het jaar geldt er in de trein geen alcoholverbod, je zou er dus ook gewoon een biertje kunnen nuttigen. Onze Railcatering verkoopt zelfs bier in de trein, dus dan zou het vreemd zijn als jullie geen krat bier van A naar B mag meenemen. Wat Thom ook al aangeeft, het mag niet tot overlast leiden, denk dan aan het gangpad blokkeren, onnodige zitplaatsen bezet houden, openbare dronkenschap en dat soort zaken. Dan is het inderdaad wel strafbaar. Bij Veolia weet ik dat er wel een alcoholverbod geldt, maar bij NS dus niet, je kan zonder problemen het krat bier met je meenemen.
Reputatie 7
Badge +4
De vraag is wel waarom u een krat bier met de trein zou moeten vervoeren. Bier is tenslotte overal verkrijgbaar. Het lijkt me alleen maar lastig mee te nemen en het is volgens mij ook onnodig. Ik hoop dat u de vraag ook zo bedoelt als u hem stelt 😉 Het drinken als groep met een krat bier en de trein stinkend achterlaten zoals je bij voetbalsupporters wel eens ziet is overlastgevend en mijns inziens ongepast. Wat mensen thuis doen is prima maar dat hoort niet in het openbaar vervoer. Iedereen moet zonder onnodige overlast en ergernis kunnen reizen.
Welkom op het forum Jelle92010!

Zoals Loes en Thom ook al hebben aangegeven, geldt er geen alcoholverbod in de trein. Een biertje drinken mag dus, tenzij je daar overlast mee veroorzaakt. Verder mag je een krat bier meenemen, zolang je daarmee het gangpad en de nooduitgangen niet verspert, het in- en uitstappen van andere reizigers of het treinpersoneel niet belemmert of hindert, en niet een zitplaats inneemt indien een medereiziger daarop aanspraak maakt.

P.s. Ik heb de titel van je topic iets aangepast om de vindbaarheid te vergroten.
Reputatie 6
Badge +2
De vraag is wel waarom u een krat bier met de trein zou moeten vervoeren. Bier is tenslotte overal verkrijgbaar.
Het kan te maken hebben met openingstijden en locaties van winkels.

Reageer