beantwoord

Materieel op traject Den Haag - Amersfoort Schothorst

  • 11 March 2015
  • 1 reactie
  • 176 Bekeken

Waarom worden op dit drukke forensentraject van die oude dubbeldekkers ingezet ? Er zijn geen goede werkplekken (voornamelijk zitje s met 4 stoelen, geen opklapbaar weekblad, geen/minder stiltecoupe's). Waarom juist deze groep vaste klanten hiermee opschepen.?
icon

Beste antwoord door Tochjo 11 March 2015, 17:01

Bekijk origineel

1 reactie

Badge +3
U doelt waarschijnlijk op de dubbeldekkers van het type VIRM. Deze worden sinds de nieuwe dienstregeling van december 2014 ingezet in de treinserie 11700 tussen Den Haag Centraal en Amersfoort Schothorst. Vanwege werkzaamheden te Utrecht Centraal is daar binnenkort regelmatig een perronspoor minder beschikbaar. Om dit op te vangen worden treinen uit de serie 11700 dan gekoppeld aan treinen uit de serie 2800 (intercity Rotterdam-Utrecht). Dat kan alleen als ze met hetzelfde materieel rijden, en daarom is dat vast aangepast.

Onderin de dubbeldekkers vindt u meer stoelen in zogeheten coachopstelling, met opklapbare tafels. De stiltezones bevinden zich weliswaar bovenin, maar wellicht dat het onderin toch rustig genoeg is om te werken?

Reageer