beantwoord

OnbegripToon eerste bericht

28 reacties

Reputatie 7
Badge +3
@Elsie
Dankzij het fantastische onderhoud van ProRail hebben we in Nederland nog steeds op veel plaatsen houten in plaats van betonnen biels. Die hadden al lang weg moeten zijn maar ProRail steekt zijn geld liever in luxe stations dan in rails.
Reputatie 3
Geen wonder dat ProRail die niet noemt in hun wervingsspotje ?
@Martin7182
Op de snelweg ook genoeg pechgevallen. Maar je kan snelweg en spoor niet 1 op 1 vergelijken. Er is bijzonder vaak iets defect aan het spoor of de trein. En daar sta je dan, wachtend op herstel of bussen die nog besteld moeten worden. Van bijvoorbeeld Breda naar Tilburg, een bekend Brabants traject wat betreft storingen, kan je niet even omreizen per trein, wat in de Randstad wel makkelijker kan.


Hoezo is er bijzonder vaak iets defect aan spoor of trein? Er ligt duizenden km spoort, duizenden wissels en er rijden honderden treinstellen. En elke verstoring wordt breed uitgemeten op dit forum.

Ik vind de defecten eigenlijk reuze meevallen. Alleen kan een enkel defect grote impact hebben. De vergelijking tussen auto en trein wat betreft geschiktheid is vrij zinloos, want de situatie is voor iedereen verschillend.

Reageer