Onterecht bijbetalen

  • 17 november 2020
  • 4 reacties
  • 204 Bekeken

Reputatie 2

Niemand wordt vrolijk als er iemand onder de trein gaat liggen. De meester krijgt een hartverzakking, de ambulancebroeders moeten de rommel opruimen en de reizigers hebben vertraging. Maar sedert de invoering van aparte spoorwegbedrijven moet je er ook nog voor betalen.

Dat zag ik vandaag. Van Almelo naar Deventer duurt normaliter 24 minuten en kost €8,10. Wegens een “aanrijding met een persoon”, zoals dat tegenwoordig heet, moet je omrijden via Zwolle. Dan duurt de reis een uur en 14 minuten (daar heb ik nog begrip voor) en moet je €14,99 aftikken (dat is diefstal).

Als de spoorwegen een bus laten rijden, duurt de reis ook langer en bovendien word je misselijk, maar je hoeft dan niet bij te betalen.


4 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Het is geen diefstal maar een gevolg van het feit dat er naast NS nog een vervoerder is in Overijssel: Blauwnet.

Je hebt in ieder geval recht op Geld Terug bij Vertraging. Een vergoeding voor het omreizen en het daardoor kosten moeten maken bij Blauwnet zal met Klantenservice overlegd moeten worden.

Je hebt ook het recht om te wachten in Almelo op de eerste NS trein naar Deventer, net als op elk ander station waar de NS dienstverlening tijdelijk onderbroken is.

Reputatie 7
Badge +3

Als de omleiding met de andere vervoerder is aangegeven in de reisplanner, dan kun je het verschil terugvragen. Stond het niet in de reisplanner, dan was het jouw eigen keuze om de reis zo te maken en hoeft NS jou niet te compenseren.

Reputatie 7
Badge +3

Vandaar het advies om de teruggave van de extra kosten van het met Blauwnet omreizen via Zwolle te overleggen met Klantenservice. Het zal afhangen of is omgeroepen/geadviseerd om via Zwolle om te reizen.

Reageer