beantwoord

Reisinformatie in SLT sprinter incorrect

  • 2 augustus 2016
  • 3 reacties
  • 147 Bekeken

Reputatie 4
Maar weer eens wat incorrecte reisinformatie naar de treinreizigers tegengekomen.

De situatie:
SLT sprinter van Haarlem naar Hoorn. Bij Uitgeest ontstond bij vertrek een vertraging van ongeveer 4 minuten door een verlate intercity (Maastricht-Alkmaar-Schagen). De schermen in de sprinter toonden die vertraging van 4 minuten netjes aan met rood ondelijnde aankomst/vertrektijden voor de diverse stations langs de route. Alleen schijnbaar door een bug in het systeem, wordt er bij vertragingen geen rekening gehouden met buffertijden die de sprinter heeft op stations.
Deze sprinter Haarlem-Alkmaar-Hoorn staat in Alkmaar ruim 8 minuten stil.
Echter werd deze 8 minuten buffer compleet niet meegenomen in de berekeningen voor de vertraagde aankomsttijden op die schermen in de trein. Aankomst op Alkmaar Noord, Heerhugowaard, Obdam en Hoorn werd allemaal aangegeven als zijnde met 4 minuten vertraging. Terwijl dat gewoon met 0 minuten vertraging had moeten zijn, omdat die 4 minuten vertraging compleet teniet wordt gedaan door de buffertijd van 8 minuten in Alkmaar.

Misschien kan hier eens naar gekeken worden, om dit soort desinformatie te voorkomen.
icon

Beste antwoord door Klaas-Jan NS 9 augustus 2016, 17:20

De omschreven situatie is ook bij ons bekend en de prognose is dat dit in de eerste helft van 2017 niet meer voorkomt!
Bekijk origineel

3 reacties

Hmm, dat is inderdaad een interessante werkwijze ravitsec. Er zal vast iets technisch achter zitten waarom het is zoals het is, maar ik ga het proberen uit te zoeken.
In de achterliggende informatievoorziening is de 8% rijtijdspeling en extra tijd op stations in ieder geval wel netjes verwerkt hier: https://acc.ovtijden.com/arnu/rl/14825/2016-08-02T07:52:00+0200 . Zou dus iets heel specifieks in RIS moeten zijn.
De omschreven situatie is ook bij ons bekend en de prognose is dat dit in de eerste helft van 2017 niet meer voorkomt!

Reageer