beantwoord

Temperatuur in de trein in de winter lager?

  • 1 December 2023
  • 4 reacties
  • 172 Bekeken

Zou de temperatuur in de treinen niet lager kunnen in de winter?

Dat scheelt toch energie?

Iedereen komt van buiten met dikke jas aan, zou dan in de trein niet zo warm hoeven te zijn toch?

icon

Beste antwoord door Erryt NS 1 December 2023, 20:10

Bekijk origineel

4 reacties

Hallo Muzenval en welkom bij de NS Community,

 

Bedankt voor je suggestie. Iedereen heeft een eigen gewenste temperatuur. Juist tijdens deze koude maanden krijgen wij vaak het verzoek de verwarming juist wat harder te zetten. Het zal ongetwijfeld energie schelen als we de temperatuur naar beneden zouden stellen. In ieder geval kan ik je vertellen dat elke treinstel zijn eigen climate control heeft. Indien het onaangenaam is in het treinstel waarin je zit kan je altijd een plekje in een ander treinstel zoeken. De kans dat je het ergens anders aangenamer vindt is best groot.

Reputatie 7
Badge +4

Kamertemperatuur is de norm en dat is niet voor niks. Bedenk dat ouderen deze temperatuur ook nodig hebben. Niet iedereen is jong en gezond, de wereld is groter dan die van de jeugd. Een lange afstand met een jas aan moeten blijven zitten, is niet prettig. En inderdaad, dat kost energie, maar een voldoende warme trein hoort ook bij de aankoop van een vervoersbewijs. Een onvoldoende verwarmde trein is voor iedereen onaangenaam.

 

Badge +3

De stroom die de klimaatinstallatie verbruikt valt in het niet bij het verbruik van de trein zelf, dus of je die nu op 20° of 23° zet maakt al helemaal niets uit.

Ikzelf (55 jaar) vind 20° een stuk aangenamer (met jas open of uit), zolang het niet ‘tocht’ zoals vaak in sprinters het geval is (deuren open en dicht). Het ontvochtigen van de lucht geeft vaak ook een gevoel van ‘kou’, dus dan is 23° wellicht wat comfortabeler.

Reputatie 7
Badge

Heerlijk om in een verwarmde trein te zitten. Zeker met dit weer.

Reageer