beantwoord

Waarom is het tarief van Vlissingen - Goes, hetzelfde als Vlissingen Souburg - Goes?

  • 12 maart 2014
  • 2 reacties
  • 469 Bekeken

Voorheen pakte ik de trein van station Vlissingen naar station Goes. Sinds kort pak in de trein van station Vlissingen Souburg, een station verder, naar station Goes en betaal ik hetzelfde tarief. Hoe kan dit?
icon

Beste antwoord door Anonymous 12 maart 2014, 22:41

Hallo SiemJe komt op veel plaatsen nog wel eens tegen dat stations betrekkelijk dicht bij elkaar liggen.

NS maakte daar in het verleden dan één tariefgebied van, waardoor van/naar die stations binnen dat gebied dezelfde prijs wordt berekend.

Zo heb je dat niet alleen bij Vlissingen, maar bij ook met Schiedam Centrum en Schiedam Nieuwland.

In Vlaardingen vormen alle 3 de stations (Oost, Centrum en West) één tariefgebied.Vroeger, toen je nog kant en klare (kartonnen) kaartjes bij het loket kocht, stond er dan vaak ook bijv. voorgedrukt "Schiedam Centrum of - Nieuwland". Daar werden dan gewoon - al dan niet in verkorte vorm - alle namen van de desbetreffende stations genoemd waarvoor dat kaartje geldig was.

Vroeg je dan om een kaartje naar Vlissingen Souburg, dan zou je een kaartje gekregen hebben met de opdruk "Vlissingen of Vl.Souburg" (of zoiets). In ieder geval met een aanduiding van beide stations waar dat kaartje voor geldig was.Bij de komst van de kaartautomaten is die gecombineerde opdruk verdwenen en wordenuitsluitend nog de namen van de stations van vertrek en aankomst op het kaartje gedrukt; de tariefstructuur is echter nog wel gebleven.

En met de OV-chipkaart is dat in feite precies hetzelfde, ook dan worden alleen de namen van de stations van vertrek en aankomst geregistreerd.Hoop je met deze uitleg e.e.a. te hebben kunnen verduidelijken.M.vr.gr.

HansBekijk origineel

2 reacties

Hallo Siem

Je komt op veel plaatsen nog wel eens tegen dat stations betrekkelijk dicht bij elkaar liggen.
NS maakte daar in het verleden dan één tariefgebied van, waardoor van/naar die stations binnen dat gebied dezelfde prijs wordt berekend.
Zo heb je dat niet alleen bij Vlissingen, maar bij ook met Schiedam Centrum en Schiedam Nieuwland.
In Vlaardingen vormen alle 3 de stations (Oost, Centrum en West) één tariefgebied.

Vroeger, toen je nog kant en klare (kartonnen) kaartjes bij het loket kocht, stond er dan vaak ook bijv. voorgedrukt "Schiedam Centrum of - Nieuwland". Daar werden dan gewoon - al dan niet in verkorte vorm - alle namen van de desbetreffende stations genoemd waarvoor dat kaartje geldig was.
Vroeg je dan om een kaartje naar Vlissingen Souburg, dan zou je een kaartje gekregen hebben met de opdruk "Vlissingen of Vl.Souburg" (of zoiets). In ieder geval met een aanduiding van beide stations waar dat kaartje voor geldig was.

Bij de komst van de kaartautomaten is die gecombineerde opdruk verdwenen en wordenuitsluitend nog de namen van de stations van vertrek en aankomst op het kaartje gedrukt; de tariefstructuur is echter nog wel gebleven.
En met de OV-chipkaart is dat in feite precies hetzelfde, ook dan worden alleen de namen van de stations van vertrek en aankomst geregistreerd.

Hoop je met deze uitleg e.e.a. te hebben kunnen verduidelijken.

M.vr.gr.
Hans

Hallo Siem,

Welkom op ons forum. Ik heb je topic even verplaatst naar het topic 'in de trein'. Vlissingen en Vlissingen-Souburg hebben een gemeenschappelijk tariefpunt, hierdoor betaal je hetzelfde tarief als je naar deze stations toe reist. Zoals Hans al in zijn duidelijke uitleg aangeeft, zijn er meerdere stations in Nederland die dat hebben. Het gemeenschappelijke tariefpunt is dus de reden dat je hetzelfde betaalt.

Reageer