beantwoord

Waarom kan je niet meer met de sprinter naar Utrecht vanaf Rotterdam?

  • 29 June 2014
  • 2 reacties
  • 496 Bekeken

Vroeger kon je met de sprinter vanaf Rotterdam via Gouda naar Utrecht. Tegenwoordig rijdt de sprinter op deze lijn alleen maar richting Amsterdam, Uitgeest, Alkmaar, etc. Waarom is het traject naar Utrecht opgeheven?

apekop
icon

Beste antwoord door Pe_pe 29 June 2014, 10:59

Dat is gedaan in het kader van het project Randstadspoor/VleuGel waarbij sprinters een soort metronetwerk rond de stad Utrecht moeten vormen. De doorgaande stoptreinen van Utrecht naar Gouda en Rotterdam/Den Haag hebben plaatsgemaakt voor sprinters die tot Woerden rijden. Op dezelfde manier hebben stoptreinen van Utrecht naar Amsterdam/Uitgeest plaatsgemaakt voor sprinters die tot Breukelen rijden (op een paar spitstreinen na).Zie bijvoorbeeld:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Randstadspoor

http://www.randstadspoor.nl
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 3
Badge
Waarschijnlijk omdat er te weinig reizigers waren op deze rechtstreekse lijn.

In de plaats daarvan kun je nu (onder meer) met de sprinter naar Den Haag Centraal voor de stations tussen Utrecht Centraal en Gouda of Gouda Goverwelle, en met de sprinter van Gouda (Goverwelle) naar Rotterdam Centraal voor de stations langs de rest van het traject.
Dat is gedaan in het kader van het project Randstadspoor/VleuGel waarbij sprinters een soort metronetwerk rond de stad Utrecht moeten vormen. De doorgaande stoptreinen van Utrecht naar Gouda en Rotterdam/Den Haag hebben plaatsgemaakt voor sprinters die tot Woerden rijden. Op dezelfde manier hebben stoptreinen van Utrecht naar Amsterdam/Uitgeest plaatsgemaakt voor sprinters die tot Breukelen rijden (op een paar spitstreinen na).

Zie bijvoorbeeld:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Randstadspoor
http://www.randstadspoor.nl

Reageer