Waarom spitstarief tijdens Corona

  • 5 januari 2021
  • 3 reacties
  • 237 Bekeken

Tijdens de spits is het normaliter extra druk in de treinen. Het spitstarief is bedoeld om de drukte over de dag te spreiden. Maar tijdens Corona is het helemaal niet druk in de treinen tijdens de spits. Zou NS niet een pilot kunnen doen om het spitstarief tijdelijk af te schaffen? Als het dan in de spits enorm druk wordt zeg im: meteen weer invoeren, dat is niet de bedoeling. Maar als het rustig blijft is dat spitstarief toch helemaal niet nodig en hoeven mensen in essentiële beroepen die moeten reizen om op hun werk te konen toch niet gedwongen te worden om extra veel geld uit te geven? 


3 reacties

Reputatie 7
Badge +3

NS verliest miljarden per jaar en dan wilt u ook nog een cadeautje gaan eisen in de vorm van een tariefsverlaging? Ik weet een betere oplossing voor de belastingbetaler: de helft van de treinen schrappen.

Of wij dit kunnen bekostigen of niet neemt niet weg dat hiermee ook de drukte tijdens spits ontnemen. Dat is ook een belangrijke reden om het spitstarief te blijven hanteren.

Reputatie 7
Badge +3

Juist vanwege spitstarief is op bepaalde tijden het rustiger tijdens de spits in een aantal treinen. Niet alle treinen zijn dan rustiger en vlak voor de spits is het op een aantal trajecten juist drukker. Ga je spitstarief invoeren, dan zou de spits juist drukker worden.

Spitstarief tijdelijk afschaffen is niet eerlijk tegenover mensen die een VDU hebben/hadden. Zij hadden tot 1-1-21 korting in de avondspits en betalen nu ook vol tarief in de avondspits.

Reageer