beantwoord

waarom zijn in de spits de treinen zo kort dat mensen op de grond moeten zitten?

  • 8 april 2014
  • 1 reactie
  • 142 Bekeken

en als je later reijst heb je alle ruimte die je wilt.
icon

Beste antwoord door Anonymous 9 april 2014, 12:02

Beste Susan41, welkom op het NS-Serviceforum. Met een breed aanbod aan gegevens schatten we het verwachte reizigersaantal op alle trajecten zo goed mogelijk in. Bij deze schattingen houden we rekening met onder meer gegevens van conducteurs, reizigerstellingen (de mensen inde rode jassen die je regelmatig in de trein ziet), OV-chip gegevens en prognoses van de reizigersgroei en bijvoorbeeld vakantieperiodes.De planning van het treinmaterieel kan in theorie nog zo goed zijn, in de praktijk gaat het soms anders. Zo kan een sein- of wisselstoring of een defect ervoor zorgen dat het in de eerst vertrekkende trein drukker is dan normaal.Wil je meer lezen over de planning van ons materieel, kijk dan op onze website of op YouTube. Om je topic beter vindbaar te maken heb ik je topic verplaatst naar 'in de trein'.Vriendelijke groet, Femke
Bekijk origineel

1 reactie

Beste Susan41, welkom op het NS-Serviceforum. Met een breed aanbod aan gegevens schatten we het verwachte reizigersaantal op alle trajecten zo goed mogelijk in. Bij deze schattingen houden we rekening met onder meer gegevens van conducteurs, reizigerstellingen (de mensen inde rode jassen die je regelmatig in de trein ziet), OV-chip gegevens en prognoses van de reizigersgroei en bijvoorbeeld vakantieperiodes.

De planning van het treinmaterieel kan in theorie nog zo goed zijn, in de praktijk gaat het soms anders. Zo kan een sein- of wisselstoring of een defect ervoor zorgen dat het in de eerst vertrekkende trein drukker is dan normaal.

Wil je meer lezen over de planning van ons materieel, kijk dan op onze website of op YouTube. Om je topic beter vindbaar te maken heb ik je topic verplaatst naar 'in de trein'.

Vriendelijke groet, Femke

Reageer