Waaron niet even wachten?

  • 20 september 2016
  • 1 reactie
  • 84 Bekeken

Het prutsen van verkeersleiding was gisteren weer raak. Door uitloop van werkzaamheden vielen twee treinen richting Arnhem uit.
Dit zijn we van ProRail gewend. De derde trein vertrok op tijd en kwam zeggen en schrijven 500m ver. Storing. Na enkele minuten werd omgeroepen dat we terug gingen naar Utrecht en dat de volgende trein gewoon kon rijden. Dit hoorde ik ook Machinisten zeggen die uit de Nachtdienst kwamen. Teruggaan lijkt een aardige oplossing, maar dit duurde bijna een half uur! Intussen kwamen de stoptreinen en sprinter voorbij. De sukkels, waarom niet even gewacht? Dan was de vertraging een half uur, nu een uur! En was een hele hoop gerommel niet nodig. Ook de de naar ik aan neem ervaren machinisten ergerden zich aan dit gepruts.

1 reactie

Reputatie 7
Als het aankomstspoor bezet is, of de machinist staat halverwege met zijn trein in een sein, dan zullen eerst alle treinen weg moeten voor het veilig is om terug te keren. Je kunt niet met een vol station terugkeren want je hebt een plekje nodig. Sinds dat in Utrecht veel wissels zijn weggehaald betekent dat sprinters en intercity's die dezelfde kant opgaan vaak gebruikbaar maken van de zelfde sporen en perrons. Als het zo simpel zou zijn geweest om direct te keren en gelijk terug te rijden, was dat ongetwijfeld gedaan.

Reageer