Zevenbergen - Lage Zwaluwe

  • 15 februari 2019
  • 14 reacties
  • 682 Bekeken

Reputatie 2
Goedendag,

Dagelijks reis ik vanuit Zeeland richting de randstad via Roosendaal. Dit gaat vaak goed en volgens dienstregeling.

Echter viel me de laatste weken op dat er snelheidsbeperkingen gelden tussen Zevenbergen en Lage Zwaluwe v.v. (80 km/u soms zelfs nog lager).

Het duurt al een aantal weken en er is weinig verandering merkbaar. Bovendien zorgt de snelheidsbeperking soms nog voor extra vertraging.

Tijdens het passeren van dit traject met snelheidsbeperking voel ik de trein hobbelen. Heeft dit te maken met werkzaamheden of is het spoor hier verzakt? Wordt dit nog gemaakt?

14 reacties

Badge
Er is inderdaad sprake van een tijdelijjke snelheidsverlaging vanwege verzakkingen in het spoor.

Prorail is de opdrachtgever voor de reparatie, ik kan u niet aangeven wanneer dit gepland is.
Goede vraag Wes98! Hopelijk helpt de reactie van Jeroen je verder op weg.

In dit geval is het beste om je vraag aan Prorail te stellen.

Hopelijk reis je straks weer zonder hobbels op volle snelheid op dat traject!
Badge
Eind van de morgen was het probleem met de verzakking verergert en is de snelheid verder begrenst naar 40 km/uur maar er stond begin van de middag al een machine van verdichtingsmachine van Strukton vlak bij het probleempunt om het balastbed weer te verdichten onder de plek waar het probleem nu erger was geworden.

Blijkbaar zijn er op dat stuk momenteel problemen met de bodem waardoor dit probleem zich steeds voordoet. Beide rijrichtingen op voel je verschillende oneffenheden op het traject waar langzamer gereden moet worden.

Ik verwacht dat de lagere snelheid voorlopig nog van kracht zal zijn totdat de problemen blijvend verholpen zijn, blijkbaar is het een terugkerend probleem.
Bedankt voor de verdere toelichting Jeroen.
Reputatie 5
En dan te bedenken dat op dit traject 9 maanden geleden het spoor is vernieuwd tijdens een buitendienststelling van een week. Niet goed uitgevoerd?
Badge
En dan te bedenken dat op dit traject 9 maanden geleden het spoor is vernieuwd tijdens een buitendienststelling van een week. Niet goed uitgevoerd?
Ik durf dat niet te zeggen, want aan 1 zijde zijn de bielzen vervangen door beton elementen en aan de andere zijde zijn het nog steeds (oude) houten bielzen onder de rails, maar beide zijden van het spoor hebben deze problemen.
Reputatie 5

@Jeroen 

Ik weet niet hoe tijdelijk dit is, maar 9 maanden later geldt deze snelheidsbeperking nog steeds.

Reputatie 7
Badge

Tijdelijk is "niet vaste"  snelheidsbeperking @Marcel Stroo  het zegt niets over de tijdsduur. Dat kan jaaaaren zijn. Voorbeelden genoeg.

Hallo. Twee jaar geleden waren er problemen op dit stuk spoor. Nu, twee jaar later, rijdt de trein nog steeds met een slakkegang over het spoor. Wat is er nu aan de hand?

Reputatie 7

Ik las in de regionale krant dat er twee spoorwegovergangen worden vernieuwd en er komt over een lengte van 3,6 km een nieuw drainagesysteem langs het spoor dat het spoor stabieler moet maken. Dat is met de vorige werkzaamheden niet voldoende gelukt waardoor er nog steeds een snelheidsbeperking geldt. Van 23 juli t/m 9 augustus wordt er dag en nacht gewerkt en ligt het traject Roosendaal - Lage Zwaluwe eruit. 

Hallo. Twee jaar geleden waren er problemen op dit stuk spoor. Nu, twee jaar later, rijdt de trein nog steeds met een slakkegang over het spoor. Wat is er nu aan de hand?

De tijdelijke snelheidsbeperking geldt nog altijd, dus nog steeds hetzelfde.

Ik heb begrepen dat het wel nog dit jaar aangepakt moet gaan worden, dus ergens later dit jaar zou deze beperking verleden tijd moeten zijn.

 

Edit: oeps, de post hierboven over het hoofd gezien, excuses. Nou ja, wat hierboven dus staat.

Reputatie 5

Kijk, dat bedoel ik. Als dit begin van het jaar bekend zou zijn geweest kon ik daar mijn zomervakantie op afstemmen. Nu weet je het pas een maand van tevoren en valt de week van 2 tot en met 6 augustus buiten mijn vakantie en kun je vanuit Zeeland via Breda (met een overstap van 24 minuten) naar Dordrecht reizen.

Reputatie 5

Ondertussen zijn de werkzaamheden ruim een maand geleden afgerond, maar geldt er nog steeds een snelheidsbeperking bij Zevenbergen, zij het over een kortere afstand.

Er ligt inderdaad nog een (iets hogere) tijdelijke snelheidsbeperking o.a.vanwege een onbewaakte overweg die daar ligt. In dat opzicht hebben de werkzaamheden wel geholpen, alleen is er nu een andere reden voor de snelheidsbeperking.

Reageer