beantwoord

9 euro ticket Zwitserland

  • 6 July 2022
  • 5 reacties
  • 368 Bekeken

Reputatie 3

Ik wil met een paar mensen met het 9 euro ticket door zuid Duitsland reizen vanuit hier willen we een dagje naar de rheinfall in Zwitserland bij schaffausen. Echter bij db.de en sbb.ch kan ik geen tickets krijgen en zelfs geen indicatie van de kosten. Is er een andere manier om dit ticket wel te kunnen krijgen OF De kosten ervan?

Vertrek punt is Stuttgart of karlsruhe ofvm konstanz. En dan ticket vanaf laatste station in DE

icon

Beste antwoord door rvdborgt 6 July 2022, 10:37

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +1

Het 9-euroticket geldt tot in Schaffhausen, zie de FAQ:

https://www.bahn.de/angebot/regio/9-euro-ticket

Alleen als je verder reist naar Neuhausen Rheinfall of Schloss Laufen (beide dicht bij de waterval), heb je een extra kaartje nodig. er zijn ook verschillende bussen die daar in de buurt komen. Prijzen vanaf Schaffhausen vind je o.a. op www.sbb.ch.

Reputatie 7
Badge

Er zal in Schaffhausen vast wel een kaartautomaat van SBB zijn.

Reputatie 7
Badge +1

In dat gebied geldt-hoe bestaat het-ook al weer een Verbund/zonetarief, genaamd Ostwind of ZVV (Züri-biet). Ook zijn er 1 en 3-dagkaarten Bodensee Rund-maar dat is met 9€ een slechte koop.

Naar de Wasserfall reis je het best met de O=trolleybus, dus gewon stadskaartje.

9€ geldt in B-W OOK in de deels als RE om en om met echte RE rijdende IC (dubbeldeck) Stuttgt-tot Singen.

Er zal in Schaffhausen vast wel een kaartautomaat van SBB zijn.

Ja, automaten zijn er in overvloed. Ze nemen Zwitsers briefgeld, munten, alle denkbare betaalkaarten, Eeka en eurobiljetten (wisselgeld in Zwitserse munten). Schaffhausen heeft ook bemensde loketten. Daar worden dezelfde betaalmethoden geaccepteerd. 

Je mag inderdaad tot Schaffhausen en de automaat vanaf daar geeft je ook netjes het goedkoopste ticket voor je geselecteerde reis. Dat is Ostwind Tarief of een Z-Pass voor als je wat verder reist.

Een dagkaart (een retour wordt automatisch een dagkaart) kost daar normaal gesproken het dubbele van een enkele reis. In beide gevallen mag je binnen de geldigheidsduur en de zones onbeperkt reizen. Enkele reizen en retours vanuit Schaffhausen voor kortere afstanden bestaan niet, pas bij lange reizen wordt het SBB-tarief. (Dan zijn er wel enkele reizen en retours.) Dagkaarten/retours zijn voor Ostwind en Z-Pass altijd in kalenderdagen, bedenk van tevoren dus wat handig/voordelig voor je is.

Reputatie 5

Ik wil je niet per se uit het openbaar vervoer halen, maar er loopt langs beide Rijnoevers een aardig voetpad van Schaffhausen naar de waterval.

Reageer