beantwoord

Aansluiting missen op trein in Duitsland met Supersparpreis

  • 2 May 2023
  • 3 reacties
  • 182 Bekeken

Reputatie 3
Badge

ik heb net kaartjes gekocht naar Cuxhaven in Duitsland, met op het traject Duisburg-Bremerhaven een reservering tegen Supersparpreis-tarief. Dat is een tarief dat alleen op die trein geldt. Mijn vraag: weet iemand hoe ermee wordt omgegaan als je buiten je schuld de aansluiting in Duisburg op die trein mist, bijvoorbeeld doordat de trein vanuit Nederland naar Duisburg vertraging heeft of uitvalt?

We houden er rekening mee door ruim te plannen (vanwege meenemen van de fietsen gaan we meer dan een uur van tevoren met de boemel van Arnhem via Elten/Dinslaken), maar je weet maar nooit….

icon

Beste antwoord door rvdborgt 2 May 2023, 11:56

Bekijk origineel

3 reacties

Reputatie 7
Badge

Dan vervalt de treinbinding en mag je de volgende verbinding gebruiken. In jullie geval de volgende verbinding met fietsvervoer met beschikbare fietsplaatsen. Reserveren voor de fiets is verplicht in langeafstandstreinen van DB, dus je vraagt dan het beste ook om vervangende reserveringen (die zijn dan gratis). Als er geen vrije fietsplaatsen meer zijn, dan kun je ook met regionale treinen reizen.

Reputatie 7
Badge +3

Bij vertraging op het aanreistraject vervalt de treinbinding en mag je van de eerstvolgende trein gebruik maken.
Mocht je vertraging oplopen en de aansluiting in Duisburg missen dan kun je daar je kaartje laten waarmerken. Maar noodzakelijk is dat niet meer. Het was de standaardprocedure in Duitsland.

DB legt het als volgt uit op de website:
 

 

Reputatie 3
Badge

Dank voor de heldere antwoorden!

We gaan proberen te zorgen dat het niet aan ons ligt als we de trein missen, en hopen dat ze er tegen die tijd uit zijn met de salarissen zodat er niet gestaakt wordt ;-)

Reageer