beantwoord

Internationale Eenmalige Chipkaart

  • 13 August 2020
  • 2 reacties
  • 320 Bekeken

Hoihoi, 

 

Volgende week wil ik een dagje op NRW tour. Ik wil in Köln starten en wil een NS Eenmalige Chipkaart kopen in Heerlen bij de NS kaartautomaat. Kan ik door middel van dat chipkaartje tussen Aachen Hbf en Köln Hbf met de ICE? Als dit mag zou dit me 30 min kunnen schelen op mijn reis naar Bonn.

 

Bedankt alvast voor de Gouden antwoorden 😊

icon

Beste antwoord door Thom 13 August 2020, 07:52

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Met de NRW-ticket mag u niet in de ICE. Het is voor regionale treinen, U mag wel met de gewone trein naar Keulen. Met een  Nederlandse eenmalige chipkaart hangt het er maar van af. Keuzedagen en andere kaarten met vrij reizen en een chip in het kaartje  zijn  geldig van en tot Aken. Veel Nederlanders rijden met de Keuzedag of vrij reizenabonnement naar Aken en dat is toegestaan als u daar kunt uitchecken. Met een Nederlandse chipkaart komt u nooit verder dan Aken.

 

Het is echter niet nodig, want de Duitse NRW-ticket mag u al vanaf Heerlen gebruiken, die is geldig tot een aantal Nederlandse plaatsen net voor de Duitse grens. Ook vanaf Venlo of Arnhem. Het scheelt geen goud, maar wel geld en moeite.

U heeft dus aan een NRW-ticket genoeg, maar u mag niet met de ICE. In Duitsland mag u gebruik maken van RB en RE treinen. De laatste categorie zit een beetje tussen de Nederlandse stop-  en sneltrein in. Naar Bonn is dat goed te doen, maar uw tijdwinst zit er dus niet in.  U gaat met een soort dubbeldekker van en naar Keulen.

 

De NRW-ticket is echter in verhouding erg goedkoop. Als u toch met de ICE wilt reizen van en naar Heerlen, zit u aan een internationaal kaartje vast. Met de NRW-ticket kunt u reizen in het hele Bundesland, ook met bussen.

 

 

Reputatie 6

Het is heel simpel. De NRW-dagkaart is in Duitsland alleen geldig in regionale treinen. Dat staat ook heel duidelijk in de voorwaarden. Met de ICE van Aken naar Keulen is dus absoluut geen optie, ook niet met een chipkaart. Wilt u echt met ICE van Aken naar Keulen dan dient u een apart vervoersbewijs aan te schaffen dat wel geldig is in de ICE.

Reageer