beantwoord

Interrail-barcode werkt niet lang genoeg

  • 19 October 2021
  • 6 reacties
  • 261 Bekeken

Reputatie 7
Badge

De barcode/blokjescode op de omslag van een papieren Interrail blijkt niet lang genoeg te werken.

Een vriend van me had een papieren Interrail (ikzelf de mobiele versie) en met de barcode op de omslag kun je in principe door de poortjes. Op de eerste dag van geldigheid werkte dat inderdaad prima. Iets meer dan 2 maanden later (Interrail was 3 maanden geldig) was hij terug in Nederland en toen beweerden de poortjes: "Barcode niet geldig”. Dat was onverwacht: de Interrail was immers nog gewoon geldig. Dat was bij verschillende poortjes op verschillende stations, dus zeker geen eenmalig probleem. Het lijkt er daarentegen sterk op dat na een te korte tijd de gebruikte barcode bij NS onterecht al "gedeactiveerd” wordt.

Vragen voor NS:

  1. Hoe lang werkt nu een barcode voor Interrail? 1 week, 1 maand, 2 maanden, …?
  2. Waarom werkt die geen 3 maanden?
  3. Gaan jullie de werkingsduur verlengen naar 3 maanden? Zo ja, vanaf wanneer? Zo nee, waarom niet?

(Noot: de vraag is NIET: hoe kom je dan door de poortjes, want dat is bekend maar wel vervelend als je telkens weer iemand nodig hebt.)

icon

Beste antwoord door Maxime NS 20 October 2021, 21:54

Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +1

Hallo Rian. Heb zelf nog een dag of wat een idem dito voor 2 mnd. Die barcode heeft zowel MAX aantal keren als MAX aantal dagen. Uiteraard zoals bij alles van NS uit schrik om mogelijk eventueel fraude te voorkomen. Ze denken niet aan NLers, gaan er van uit dat de typische buitenlander NL bezoekt voor een dag of wat en weer naar de volgende kapitaal/hoofdstad doorreist, met eventueel een kort tripje ertussenin.

Overigens heb k ook wel vragen/opmerkingen gelezen van buitenlanders die bvb het zo leuk vonden in NL en na bvb 10/15 dagen nog eens weeromkwamen en toen hetzelfde meemaakten.

Hetzelfde kan ook gebeuren in Arnhem met door de automaat verkochte VRR-kaartjes met nog wel een QRcode erop. Een 4-ritkaart geldt bvb MAX wel 15 maand.

Terzijde; in bvb Spanje/Cercanias of FRankrijk (steeds meer poorten) of Portugal (chips rond regio Lisboa) kan het een nog grotere gruwel zijn: poorten, maar niemand om je erdoor te helpen of een zichtbaar middel om dat te kunnen bereiken

Reputatie 7
Badge +3

Is het niet zo dat interail in land van aankoop alleen geldig is om land uit te reizen en weer in te reizen en niet om onbeperkt in het land van aankoop rond te reizen?

Reputatie 7
Badge

Is het niet zo dat interail in land van aankoop alleen geldig is om land uit te reizen en weer in te reizen en niet om onbeperkt in het land van aankoop rond te reizen?

In je woonland is Interrail inderdaad beperkt geldig. Maar:

  1. Als je in Nederland woont, is het voldoende om aan het begin van de geldigheid de barcode 1x te gebruiken en later nog eens terug te keren, om dan vast te stellen dat de barcode niet meer werkt.
  2. Dit probleem zal ook optreden bij Interrail-reizigers die niet in Nederland wonen.

Ik verneem van @Rizana NS dat ze hier al mee bezig is via dit topic

Reputatie 7
Badge

Ik verneem van @Rizana NS dat ze hier al mee bezig is via dit topic

Dat topic gaat niet over Interrail. In dat topic is het nog niet eens zeker wat de oorzaak ervan is, waarom de poortjes bij die reiziger soms niet opengaan bij gebruik van een PDF-ticket van DB.

De barcode zou de gedurende de hele geldigheidsperiode te gebruiken moeten zijn. Ik zal een melding doorzetten van jullie ervaring en ben benieuwd of anderen dit herkennen of ook hebben meegemaakt.

Reageer