beantwoord

Naar Berlijn, bij welk station fijn parkeren?

  • 9 December 2018
  • 18 reacties
  • 4831 Bekeken

Ik wil in mei met mijn gezin met de internationale trein naar Berlijn.
Het dichtsbijzijnde station is Apeldoorn. Maar Deventer of Bad Bentheim zou ook kunnen.
Waar kun je nou het fijnst (dichtbij en niet al te duur) parkeren?
icon

Beste antwoord door Raymond123 9 December 2018, 20:16

Bekijk origineel

18 reacties

Reputatie 7
Badge
Bad Bentheim kent gratis parkeren. En.... een ticket vanaf Bad Bentheim is een stuk voordeliger: vergelijk maar eens op bahn.de
Reputatie 7
Absoluut Bentheim. Dat doen tal van Nederlanders!
Bedankt! Ik denk dat ik dat inderdaad ga doen. Is dat parkeerterrein direct bij het station?
Wij zijn met 8 personen (incl een baby). Dan kun je een groepsretour nemen toch?
Reputatie 7
Badge +3
Het parkeerterrein in Bad Bentheim ligt pal naast het station. Een groepsretour bestaat in Duitsland niet.
Reputatie 7
Badge +4
Acht personen is wat veel, de baby mag wel gratis mee. Twee kaarten kan een oplossing zijn. Duitsland kent wel een Schones Wochenende of een andere kaart voor enkele of meerdere Bundesländer, Het zogenaamde Quer Durchs LandticketDan mag u niet met de IC, maar het is wel zeer goedkoop met meerdere mensen. Met vijf mensen bent u dan voor heel Duitsland €15,20 per persoon kwijt. In Duitsland reizen kinderen onder voorwaarden gratis mee.https://www.bahn.de/p/view/angebot/regio/qdl.shtml?dbkanal_007=L01_S01_D001_KIN_-ta-NAVIGATION-regionale-angebote-qdl_LZ01

https://www.bahn.de/p/view/angebot/regio/schoenes_wochenende_ticket.shtml

www.bahn.de
Reputatie 7
Badge +3
@Thom
Naar Berlijn lijken me die regionale tickets niet zo handig. Dat is leuk voor de spoorweghobbyist die geen probleem heeft met 9 of 10 uur reistijd en 5 keer overstappen maar voor een groep inclusief baby lijkt het me een minder goed idee.
Reputatie 7
Badge +4
Ben ik helemaal met je eens, maar als men er naar vraagt, geven we het antwoord wel. Het is een budgetoplossing met een lange reisduur. De reistijd vanaf Bentheim is 7.52, anders rond 3.52. Het is voor een groep jongeren natuurlijk wel een mooie oplossing. Spoorweghobbyisten zijn er niet zoveel.

Die afweging kan en wil ik niet voor Annavb maken. Wat ik zelf zou doen, weet je waarschijnlijk wel en is niet de norm. 😉
Bedankt voor de antwoorden. Ik ga inderdaad het liefst met de IC. Dat overstappen zit ik niet op te wachten.
Maar wel leuk dat er aan die optie gedacht wordt! Ik ga boeken via DB. Ik ga nog even kijken naar die twee kaarten oplossing.
Mijn medereisgenoten beginnen te klagen dat ze niet heeeelemaal naar Bad Bentheim willen rijden.
Dus ik ben nu toch aan het kijken naar de kosten van het parkeren in Apeldoorn. Ik heb hier op het forum gelezen dat je met een e-ticket niet de korting bij het parkeren krijgt. Is dat nog steeds zo?

Het wordt waarschijnlijk toch Bad Bentheim, omdat het boeken via de DB een stuk goedkoper is en je kunt gratis parkeren. Maar ik moet mijn reisgenoten nog even overtuigen.
Badge +3
Als je van ver moet komen in NL... Voor 4-7 personen kan je gewoon een Groepsticket kopen (als de 8e een baby is) tot aan Apeldoorn (of Deventer of Bad Bentheim). Dat scheelt dan weer parkeren...

Dat is tegenwoordig een enkele reis, dus zal je hetzelfde ook weer moeten doen voor de terugweg. Wel hetzelfde traject reizen, dus geen mensen uit bijv. Rotterdam en Amsterdam samen...
Oké mooi, dus met dat groepsticket komt het wel goed.
Wij wonen helaas niet dicht bij een station. Dus met de auto moeten we toch. Het dichtstbijzijnde station is Elst of Arnhem. Om daar te komen moet ik 30 min met de bus (en eerst nog 15 min lopen naar de bushalte). Alleen of met z'n tweeën had ik het gewoon gedaan hoor. Maar met z'n achten toch maar niet.
Ik wil het eigenlijk zo relaxed mogelijk houden. En de reistijd niet te lang maken.

Maar weten jullie dit: Krijg ik nog korting met mijn e-ticket bij het parkeren bij het station? Ik las dus hier op het forum dat dat alleen met een ov-chipkaart kan. Als die parkeerkosten bij Apeldoorn nog meevallen is dat nog een optie.
Reputatie 7
Badge +3
Het kan met een e-ticket maar het is een beetje ingewikkelde procedure. Je moet eerst het parkeergeld vol tarief voorschieten. Daarna kun je via de Klantenservice dat bedrag min de korting terugkrijgen.
Zie het topic https://community.ns.nl/overige-producten-6/p-r-en-reizen-per-uitgeprinte-reisbiljetten-44389 voor meer uitleg.
Via het formulier https://www.q-park.nl/nl-nl/klantenservice/contact/restitutieformulier/ zou je de korting moeten kunnen krijgen.

Deze procedure staat overigens nog steeds niet beschreven op de pagina https://www.ns.nl/deur-tot-deur/consumenten/q-park-p-r.html. Die pagina moet weer eens een update krijgen.

Overigens geeft ook de website van Q-Park nog steeds de melding dat een OV-chipkaart of NS Business Card nodig is om korting te krijgen. Kunnen NS en Q-Park dit eens afstemmen?


Bron: https://www.q-park.nl/nl-nl/klantenservice/pr-parkeren/
Oké bedankt! Even wat gedoe inderdaad. Maar fijn dat je toch nog achteraf een restitutie kan krijgen.
Reputatie 4
Het parkeerterrein in Bad Bentheim ligt pal naast het station. Een groepsretour bestaat in Duitsland niet.
Maar een voordelig formule voor groepsreizen bestaat wel, ook in de IC/ICE treinen vanaf 6 personen, zelfs voor de eerste klas.
https://www.bahn.com/nl/view/aanbod/europa/voordelig-groepstarief-europa.shtml?dbkanal_007=L07_S07_D002_KIN0060_NAVIGATION-LINKS-SPARPREIS-GRUPPE-EUROPA_LZ01
Reputatie 5
Bad Bentheim kent gratis parkeren. En.... een ticket vanaf Bad Bentheim is een stuk voordeliger: vergelijk maar eens op bahn.de

Hoewel niet meer van toepassing hier, toch even een correctie: Parkeren in Bad Bentheim is niet gratis, maar gelukkig ook niet heel erg duur:

Die ersten 30 Minuten liegen bei 0,50 Euro, jede weitere halbe Stunde ebenfalls bei 0,50 Euro. Die Tagesgebühr beträgt 3,00 Euro, für zwei Tage 6,00 Euro. Für eine Woche wird 10,00 Euro, für zwei Wochen eine Gebühr von 20,00 Euro veranschlagt.


http://www.gpm-parken.de/parkplatz-bahnhof-bad-bentheim/
Reputatie 6
Badge +1
Geen idee of het nog nuttig is om toe te voegen, maar parkeren in Apeldoorn is vrij kansloos. Parkeerterrein zou zomaar eens vol kunnen zijn met auto's van forenzen. Mocht je ergens willen parkeren, dan zou ik eerder kleine stations aanbevelen (Twello, Dieren, Holten e.d.)
Badge +3
Overigens geeft ook de website van Q-Park nog steeds de melding dat een OV-chipkaart of NS Business Card nodig is om korting te krijgen. Kunnen NS en Q-Park dit eens afstemmen?
Die site geeft nu het volgende,,

Krijg ik korting als ik een buitenlandse treinreis maak? Nee. De korting voor parkeren op een Q-Park P+R parkeerterrein geldt alleen voor reizigers die met een OV-chipkaart of NS-Business Card een treinreis maken binnen Nederland.

WTF?🤔

Oh ja wacht, Q-Park krijgt alle in- en uitcheck gegevens van NS dus!?

Dat even in- en uitchecken (geen treinreis gemaakt) niet telt voor korting was bekend.

Maar hoe kan Q-Park in hemelsnaam weten of je reis (met geldige in- en uitcheck ergens anders) binnen of buiten NL was? Leve de AVG...

@Henk_NL @Pink Panther
In- en uitchecken werkt alleen bij binnenlandse reizen. Als er in- en uitgecheckt is moet het dus wel een binnenlandse reis zijn.

Reageer