NFC op iPhone en QR/AZTEC code bij poortjes (internationaal e-ticket)

  • 4 October 2018
  • 32 reacties
  • 3197 Bekeken


Toon eerste bericht

32 reacties

Crosspost hiero, kom er nu achter dat dit het topic was dat ik eigenlijk zocht daarstraks: https://community.ns.nl/overige-producten-6/apple-wallet-tickets-werken-niet-bij-poortjes-55330#post400242

Gisteren heb ik hetzelfde beleefd. Ik had een spoordeelkaartje in mijn NS app geladen, maar in Tilburg kon ik niet door het poortje vanwege activering van Apple Pay. Alleen door langdurig zwaaien en van een afstandje naar de scanner toe bewegen lukte het.

Badge +3

De nieuwste ontwikkeling haha… :rofl:

Bron: ene poc-henk (proof of concept?) @Henk_NL die eigenlijk Dennis heet? https://twitter.com/DennisPochenk/status/1282766698232320002

Reputatie 7
Badge +1

Ach, meneer wilt zijn bron niet delen. Even een snelle Google search en een Android telefoon en je hebt de app binnen. Het is enkel zo'n app die de piepjes imiteert van de GVB/NS en Connexxion. Niets nieuws dus. Het piepje dat de Connexxion knop maakt heb ik trouwens nog nooit gehoord. 

Tsja, die APK'tjes gaan vast nog rond. Niet zo moeilijk ook, de precieze toontjes staan vaak gedocumenteerd in bijlagen van concessies, de voornaamste toevoeging zal het tijdelijk onderdrukken van NFC zijn. Vind het een beetje goedkoop, en bij controle val je gegarandeerd door de mand. Geen actie van mij, ik zou de technische uitdaging interessanter vinden dan daadwerkelijk zwartrijden.

Badge +3

Weer iets nieuws (via Twitter):

Ik kan, volgens mijn Android telefoon, contactloos betalen met de NS app.

 

Badge +3

Maanden geleden alweer,

Maar (met name voor iOS gebruikers) kan je inmiddels gewoon weer ‘inchecken’ bij poortjes met een e-ticket (blokjescode in de NS app) zonder dat die Wallet in de weg zit?

Neem aan van wel, zie deze reactie.

Reageer