beantwoord

NS weekendvrij en reizen naar duitsland

  • 8 August 2019
  • 37 reacties
  • 1736 Bekeken

Reputatie 5
Ik heb sinds kort weekend vrij. Kan ik de korting van weekend vrij gebruiken bij een internationaal kaartje bij een reis in het weekend?

Ik wil van Vlissingen naar Keulen via Venlo.
Is er een prijs verschil tussen de Duitse spoorwegen en de NS?
icon

Beste antwoord door iMark 8 August 2019, 17:28

Bekijk origineel

37 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Wanneer je dezelfde dag weer terugkomt zou ik een SchönerTagTicket NRW kopen. Dat kost €31 voor een dag. Je kunt dan vanaf Venlo naar Keulen reizen. Je kunt zelfs de gehele dag van al het OV in NRW gebruikmaken. Je kunt dit ticket o.a. kopen in de ticketshop https://www.ots-nrw.de. De site is ook in het Nederlands te gebruiken door op de vlag rechtsboven te klikken. Maar het is ook te koop bij de Duitse automaat op het station van Venlo.

Voor zover ik weet verkoopt NS International alleen enkele reizen en retours.
Reputatie 5
Ik wil een lang weekend naar Keulen niet voor 1 dag.
Reputatie 7
Badge +3
Dan is het handig om dat in je oorspronkelijke vraag te vermelden. Hoe meer informatie des te beter het advies.

Een enkele reis vanaf de grens kost €20,90. Een retour dus €41,80. Te koop bij www.nsinternational.nl of bij de automaat op het station. Wel aangeven dat je met 100% korting in NL wilt reizen. Op de website van Deutsche Bahn kun je geen 100% korting in NL aangeven.

Wat bedoel je precies met een "lang weekend"? Is dat langer dan 1 overnachting in Keulen?
Reputatie 5
Van Donderdag tot Zondag. Het ging er ook meer om of er een prijsverschil zit tussen de verschillende maatschappijen aangezien dat ook is al je naar België gaat.
Reputatie 5
wat doet deze topic hier eigenlijk?
Ja, er zijn prijsverschillen. Volgens mij probeert iMark mee te kijken naar wat voor jou het meest voordelig zal zijn, maar als je enkel wilt weten of er verschillen zijn dan is het antwoord ja.
Reputatie 7
Badge +3
Je zult dan 2 tickets moeten kopen.
  • Enkele reis van Vlissingen naar Keulen met 40% korting in NL voor de heenweg op donderdag
  • Enkele reis van Keulen naar Vlissingen met 100% korting in NL voor de terugweg op zondag
Afhankelijk van de reisdatum zijn ook kaartjes tegen Sparpreistarief te koop. Die kunnen nog voordeliger zijn dan het een ticket met 40% korting in NL.

@Maxime NS
Ik probeer alvast een paar vragen voor te zijn die toch gaan komen.
Reputatie 5
Ik wil een reis maken na 16 Augustus dus een op een vrije werkdag waarbij ik ook gebruik kan maken van het studentenreisproduct.
Reputatie 7
Badge +3
Dan koop je gewoon een retourticket met 100% korting in NL. Op de heenweg gebruik je je SRP, op de terugweg Weekend Vrij. Het was misschien handiger geweest als je behalve Weekend Vrij ook vermeld had dat je een SRP hebt.

Hoe meer informatie in de vraag, des te beter het antwoord.
Reputatie 5
Voor dat tarief is je kaartje de hele dag geldig?
Badge +3
Bij internationale reizen heb je geen middagspitsbeperkingen (met een week-SRP ook niet, en op 16 augustus reis je weer vrij). Dus ja!

Hou wel eventueel rekening met Full Flex en zo (of gereserveerde plaatsen Non Flex).
Reputatie 7
Badge +3
Wanneer je via Venlo reist maak je in Duitsland gebruik van regionale treinen zonder gereserveerde plaatsen. Vanuit Vlissingen overstappen Roosendaal, 's-Hertogenbosch, Venlo en Mönchengladbach. Vertrek ieder uur.

Je mag op ieder tijdstip vertrekken en je mag je reis overal onderbreken onderweg.
Reputatie 6
Badge +1
Het KAN voordeliger zijn ook voor die reis een ticket uit de DUITse automaat (grijs, 2 stuks naast de frietkraam in Venlo) te kopen en terug (want je moet er meteen mee op reis) dito in Köln. Dat heet Schöne reise NRW, kost nu meen ik 19€ en geldt 2 uur (+ 10 min ''karenz'') in AL het lokale OV in heel NRW-zo ver als je kunt-de reis via MGlb naar K duurt ca. 90 min en je kan er dus, mits snel, in K ook nog de tram/stadtbahn naar je HTL mee nemen. Je kan ook via Düsseld. gaan en daar overstappen (of Neuss), maar dan mag je dus niet de mooie witte ICE treinen nemen, enkel de RE en S.
Als je wat afwisseling wilt en de tijd hebt-je kan terug bvb via Aachen reizen (vanaf daar met het ARRIVA treintje gratis op elk NS-ABO), K-Aachen elke 30 min met mooie dubbeldeks RE-treinen. Je kan overal in K, ook op tram/bus een direkt kaartje hiervoor kopen tegen VRS tarief.
Reis je niet alleen, dan is NRW-schöner tag altijd de voordeligste optie, is veel goedkoper voor een groep van 5.
Reputatie 5
Een gewone retour met 100% korting in Nederland kost 40 euro. Die 2 euro verschil is niet de moeite.
Reputatie 5

Is er een manier om naar Keulen te gaan zonder een treinbinding?

Reputatie 7
Badge +4

In uw geval eenvoudig via Venlo. Met een NRW-ticket, vanaf deze plaats geldig, reist u relatief goedkoop. U heeft daarmee vrij reizen in regionale treinen in heel Nordrhein-Westfalen. Deze treinen kennen geen Zugbindung, dat is meer voor IC of ICE en zeker tegen een actieprijs

Reputatie 7
Badge +3

Met vrij reizen of gereduceerd tarief reizen is het naar Keulen vaak voordeliger om via Heerlen-Aachen te gaan. Nederlandse chipkaarten en chipabonnementen zijn geldig tot/vanaf Aachen. Je hoeft dan alleen een regionaal ticket Aachen-Keulen te kopen en dat is niet zo ver.  

Reputatie 5

Ik heb voorlopig nog studenten ov en weekend vrij. Heerlen - aachen is dan ook niet ver om?

Reputatie 7
Badge +3

Ik heb voorlopig nog studenten ov en weekend vrij. Heerlen - aachen is dan ook niet ver om?


Dat kun je zelf bekijken in de (internationale) reisplanner

Reputatie 7
Badge +3

Ja, het is wel om maar zowel je studenten ov als je weekendvrij zijn geldig tot/vanaf Aachen. En Aachen-Keulen is toch een stuk korter dan Venlo-Keulen. 

Je hoeft dan alleen een regionaal ticket Aachen-Keulen te kopen en dat is niet zo ver.  

ik heb deze route wel een aantal keer gedaan toen ik in Aken woonde en kan me herinneren dat ik dit vrij prijzig vond. Enkele reis vrr tarief kost 16,29 euro of kan dit ook goedkoper? Flixbus was ook niet echt een handig alternatief, omdat de bussen toen meestal ver buiten het centrum van Aken stopten op een slecht bereikbare plaats

Ik zie trouwens wel dat er in het weekend tegenwoordig een Flixtrain is van 3 euro tussen Keulen en Aken, maar die gaat maar 1x per dag.

Reputatie 7
Badge +3

Via Venlo is het zelfs €23.40.

In beide gevallen ga je over de grenzen van Verkehrsverbunde en dat maakt het inderdaad flink duur. Venlo ligt in het VRR-gebied, Aachen in het AVV-gebied en Keulen in het VRS-gebied. Het zijn dus in beide gevallen reizen die niet binnen één Verkehverbund vallen en dan wordt het prijzig.  

Wat ook goedkoper is? Een kaartje kopen van Venlo naar Keulen via Düsseldorf met vanaf daar een IIC of ICE Je krijgt dan een Fernticket van €19. 

Er lopen overigens al een tijdje studies om VRR, VRS en AVV samen te voegen tot één groot Verkehrsverbund om dit soort dure overgangstarieven glad te strijken maar dat is toekomstmuziek. 

Reputatie 5

Ik heb voorlopig nog studenten ov en weekend vrij. Heerlen - aachen is dan ook niet ver om?


Dat kun je zelf bekijken in de (internationale) reisplanner

Nou zeg een beetje vriendelijker mag ook wel. Ik had nog nooit van Heerlen gehoord.

Reputatie 5

Via NS international is een retour 40 euro met 100% korting in Nederland. Voor die paar euro ga ik niet omreizen als dat veel extra tijd en overstappen kost.

Reputatie 7
Badge +3

Via NS international is een retour 40 euro met 100% korting in Nederland. Voor die paar euro ga ik niet omreizen als dat veel extra tijd en overstappen kost.

Als je in Zeeland vertrekt is Arnhem natuurlijk wat om, maar voor €40 zou ik dat gewoon doen. 

Reageer