beantwoord

Onder de 18 binnen EU reizen?

  • 15 September 2016
  • 4 reacties
  • 10258 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Hoi, ik ben minderjarig maar ik wil hééél graag samen met een vriendin (ook minderjarig) een dagje naar Duitsland reizen met de trein. Is dit toegestaan of moet je 18+ zijn om naar Duitsland, en landen buiten NL te reizen?
Alvast bedankt.
icon

Beste antwoord door Thom 15 September 2016, 21:13

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Je mag ook onder de achttien zelfstandig naar het buitenland reizen. Formeel ben je minderjarig en moet je toestemming van je ouders of voogd hebben. In de praktijk is dat een dode letter. Zorg zeker in het buitenland voor een geldige ID.
Reputatie 4
Badge
Zie : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/vraag-en-antwoord/moet-ik-een-toestemmingsformulier-invullen-als-mijn-kind-alleen-naar-het-buitenland-reist

De vraag is natuurlijk wie dat gaat controleren. In principe zij er naar Schengen landen geen grenscontroles.
Reputatie 6
Badge +2
Zie : https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/vraag-en-antwoord/moet-ik-een-toestemmingsformulier-invullen-als-mijn-kind-alleen-naar-het-buitenland-reist.
Verwarrend:

''Moet ik een toestemmingsformulier invullen als mijn kind alleen naar het buitenland reist?
Reist uw minderjarige kind (jonger dan 18 jaar) zonder ouder of andere volwassene naar het buitenland? Dan moet uw kind kunnen aantonen dat het toestemming heeft van de gezaghebbende ouder(s). Het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland’ is hiervoor een geschikt hulpmiddel.''.

''Kind alleen'' is echter wat anders dan reizen met een minderjarige.

Per gemeente kan er een minder verwarrend formulier zijn, zoals https://www.haarlem.nl/fileadmin/bestanden/Paspoort_rijbewijs_en_uittreksel/Toestemmingminderjarigenreizenbuitenland.pdf bijdragevandennis 201609
Ik zou voor de zekerheid zo'n formulier invullen en meenemen. Je ID is verplicht!

Reageer