beantwoord

Staking 28 mei: rijden de Thalys treinen naar Parijs?

  • 13 mei 2019
  • 30 reacties
  • 4497 Bekeken


Toon eerste bericht

30 reacties

Fijn dat je in elk geval onderweg bent, Sjors123. Wij hadden ook liever gezien dat de treinen reden.

Veel plezier in Parijs!
Badge +3
Het is een schande hoe slecht de spoorwegmaatschappijen hebben geanticipeerd op deze landelijke staking. Het was weken geleden al duidelijk dat er geen treinen zouden rijden in Nederland. Toch werd er gisteren nog door NS, DB en Thalys beweerd dat er waarschijnlijk wel internationale treinen zouden rijden op de stakingsdag. Hoe dom en naïef wil je het hebben?

Bij de eerste aankondiging van de landelijke staking had NS met de buitenlandse collega's moeten afspreken om voor 28 mei alle reserveringen te sluiten en reizigers te adviseren om om te boeken of kosteloos te annuleren. Nu zijn er veel mensen onderweg gestrand en moeten er bussen worden ingezet vanuit Duitsland naar Amsterdam.


Thalys heeft pas vandaag bekendgemaakt dat de treinen niet rijden.


Vooral het "uiteindelijk" is natuurlijk opmerkelijk. Iedereen met een beetje verstand had kunnen weten dat de treinen niet zouden kunnen rijden.

NS International meldt vandaag het volgende:


Ik ben wel benieuwd welk "overleg" er is geweest en wat de update ons gaat brengen.

Ik vermoed dat vandaag nog niet de laatste actiedag geweest is voor betere pensioenvoorzieningen. Ik raad NS dan ook aan om deze stakingsdag uitgebreid te evalueren en bij een volgende ruim van te voren aangekondigde landelijke staking meteen met de buitenlandse collega's om tafel te gaan en meteen aan te kondigen dat er ook geen internationale treinen rijden tijdens een landelijke actiedag. Meteen alle reserveringen voor de aangekondigde stakingsdag blokkeren en alle tickets kosteloos omboeken of annuleren. Dat is veel beter dan reizigers op de dag zelf opzadelen met opgeheven treinen.
Badge +3
Uiteindelijk dus ook geen Thalys en de beloofde IC Berlijn - Amsterdam tot Bad Bentheim reed klaarblijkelijk ook niet.

X

NS International om 10:22...

Goedemorgen xxx,
De trein uit Berlijn rijdt naar Bad Bentheim. Aldaar zet Deutsche Bahn bussen in naar Amsterdam.

Dooie mussen dus... De Flixbus/IC-express e.d. haltes in Eindhoven waren wel goed bezet (drukker dan normaal in ieder geval), en ongeveer de helft van de stadsdienst lijnen (Hermes/Bravo) heeft ook gewoon gereden, met wat uitval in de spits wegens gebrek aan personeel.

De december-sneeuw van 2017 (ietsje korter van tevoren aangekondigd natuurlijk) was veel erger eigenlijk...
IMark schreef:

Ik raad NS dan ook aan om deze stakingsdag uitgebreid te evalueren.

NS en evalueren zijn 2 dingen die niet bij elkaar passen. We hebben een maand geleden het debacle bij Leiden achter de rug en deze zou ook geëvalueerd worden en we zouden een terugkoppeling ontvangen.
Tot op heden is dit niet gebeurd en ik verwacht hier eerlijk gezegd ook niets meer van (mede door eerdere verzoeken waar ook nooit een reactie op is gekomen.) Dit is in de 1e plaats een reiziger helpt reiziger forum en dat gaat soms nog wel redelijk.

Het zou gewenst zijn dat in lastige problemen NS eens met duidelijke antwoorden zou komen. Helaas gebeurd dit zelden. Aangezien NS vaak voortijdig afhaakt in discussies dan wel helemaal niet reageert kan je je afvragen of dit forum nog wel nut heeft.🤔
Badge +3
Het forum heeft hoe dan ook nut. Al was het maar vanwege de zoekfunctie van Google. Lezers zullen het forum weten te vinden wanneer ze op zoek gaan naar informatie over de afwikkeling van de stakingsdag.

Het grootste probleem blijft daarentegen dat er amper NS-ers lijken te zijn die het forum lezen. Daar zouden ze heel wat van kunnen opsteken.

Het grootste probleem met het wel laten rijden van internationale treinen wanneer binnenlandse treinen niet rijden is het totale gebrek aan capaciteit om binnenlandse reizigers mee te nemen. Nog afgezien van de naïeve gedachte dat het Nederlandse personeel van NS International niet zou meestaken voor betere pensioenvoorzieningen. Het meenemen van binnenlandse reizigers is bovendien besmet werk en NS zou nooit in staat geweest zijn om te voorkomen dat binnenlandse reizigers de internationale treinen zouden bestormen.

Hopelijk is hiervan geleerd en worden bij een volgende landelijke staking de internationale treinen geschrapt op het Nederlandse net en wordt dat meteen luid en duidelijk gecommuniceerd. Alles beter dan de meelijwekkende schertsvertoning van vandaag.

Reageer