Voordelig internationaal Münster naar Enschede

  • 28 december 2018
  • 5 reacties
  • 194 Bekeken

Ik probeer op Nsinternationaal een reis te boeken van Münster naar Enschede. Op de site verschijnt:
Treinen voor dit traject zijn niet online of telefonisch te boeken.... Indien u online uw ticket wilt boeken gelieve uw vertrekstation te wijzigen naar Enschede Kennispark.
Nou, da's mooi: van Enschede Kennispark naar Enschede is een eindje van niets. Veel korter dan van Münster naar Enschede. Het wordt een binnenlands tarief over een heel kort traject. En als je een NS-abonnement hebt, kost het helemaal niks. Nu nog de vraag of dat aan een Duitse conducteur uit te leggen is.

5 reacties

Reputatie 7
Badge +3
Kaartjes van Muenster naar Enschede vallen onder het regionale Duitse Westfalen-tarief en daarom worden er geen internationale kaartjes voor deze verbinding verkocht. Pas naar Enschede Kennispark wordt het een internationale reis omdat Enschede Kennispark niet meer onder het regionale Duitse tarief valt.

Mijn advies: koop gewoon een kaartje in de Duitse automaat op station Muenster met uw Nederlandse pinpas. Keep it simple.
Nee hoor. Er staat dat Enschede Kennispark het VERTREKstation moet zijn.
Een ander probleem op hetzelfde traject. Vraag je bij de automaat in Glanerbrug een kaartje naar Duitsland, dan verzint hij een omweg via Enschede. Die omweg is er niet uit te krijgen.
Reputatie 4
Hier kun je online wel een kaartje kopen tegen Westfalentarif: https://shop.mobiel.de/Ticket/Konfiguration/EinzelTicket
Reputatie 7
Badge +3
Nee hoor. Er staat dat Enschede Kennispark het VERTREKstation moet zijn.
Het verhaal geldt in beide richtingen. De aanwijzing is inderdaad verwarrend, dat komt omdat NS min of meer standaard aanneemt dat reizigers hun reis in Nederland beginnen. Maar los daarvan, van Muenster naar Enschede worden dus geen internationale kaartjes verkocht maar uitsluitend regionale kaartjes.

Reageer