voordeliger reizen

  • 9 juni 2016
  • 9 reacties
  • 360 Bekeken

regelmatig reis ik van Rotterdam naar Bremen. Ik ben 70+.
Is er een mogelijkheid om voordeliger te reizen?
nu bestel ik iedere keer mijn kaarten online via NS/Internationaal.
via NS kan ik niet voldoende info krijgen . de een zegt het is voordeliger met een keuzekaart de ander zegt juist niet.

9 reacties

Reputatie 7
Badge +4
Als u regelmatig in Duitsland bent, zou u een Bahncard kunnen overwegen. Die biedt 25 procent korting in Duitsland en dan bent u als senior op jaarbasis 45 euro kwijt. Railplus ( ook voor Nederland) is dan inbegrepen. Voor het traject binnen Nederland zou ik een Dalvoordeelabonnement nemen met zeven keuzedagen. Dan rijdt u voor 3,50 per rit naar de grens voor het Nederlandse deel.

Als u via Leer reist kunt u met dit abo naar Leer voor 3,50 en met het Niedersachsenticket naar Bremen. Het Niedersachsen plus ticket vanaf Groningen kan een alternatief zijn:

http://www.treinreiziger.nl/internationaal/voordelige_tickets/duitsland/niedersachsen_ticket_plus_groningen-147101

Een dalvoordeelabonnement kost samen met zeven keuzedagen tweede klas 74,50 per jaar. U heeft dan ook veertig procent korting in de daluren. Of de Bahncard interessant is, hangt af van het aantal reizen dat u maakt.

Als u de Duitse taal machtig bent:

https://www.bahn.de/p/view/bahncard/bahncard.shtml

https://www.bahn.de/p/view/angebot/berater.shtml?dbkanal_007=L01_S01_D001_KIN0014_top-navi-berater_LZ01

https://fahrkarten.bahn.de/privatkunde/start/start.post?scope=meinebahncard&dbkanal_007=L01_S01_D001_KIN0004_bc-direkt-bcbestellen_LZ06

Let op de speciale prijs voor senioren!
Reputatie 4
Railplus is wellicht ook een optie. Wel geldt hierbij de waarschuwing dat RailPlus alleen korting geeft op kaartjes tegen het normale tarief maar niet op aktietarieven zoals EuropaSpezial. Zeker als U met de IC-Berlijn via Osnabruck reist is het oppassen omdat de meeste daarvoor verkochte kaartjes aktietarieven zijn. Voor meer info zie:
https://www.nsinternational.nl/nl/tarieven-en-kortingen/voordeelurenabonnement-60#railplus

Een goedkoper alternatief in uw geval is om de trein naar Amsterdam Sloterdijk te nemen en vandaar met Flixbus rechtstreeks naar Bremen te gaan. Dat kan, zeker als U buiten het weekend reist een stuk voordeliger uitpakken. Daarnaast hoeft U bij Flixbus niet weken van te voren te boeken voor een wat goedkoper kaartje.
Reputatie 7
Badge +4
https://www.bahn.de/p/view/bahncard/ueberblick/bahncard_zielgruppen.shtml

.....kan nog boeiend zijn. De seniorenprijs tweede klas is 41 euro en dat is inclusief Railplus, die in Nederland 15 euro kost.
Reputatie 7
Badge +4
Een voordeel van de Bahncard is ook nog dat u in Bremen met het overige vervoer van en naar uw bestemming in deze stad mag reizen. Voorwaarde is dan wel dat de rest met de Bahncard wordt gemaakt en minimaal 100 km over Duits grondgebied.

Het helpt toch weer wat.
Een voordeel van de Bahncard is ook nog dat u in Bremen met het overige vervoer van en naar uw bestemming in deze stad mag reizen. Voorwaarde is dan wel dat de rest met de Bahncard wordt gemaakt en minimaal 100 km over Duits grondgebied.

Het helpt toch weer wat.


Dank voor uw reactie.
ik heb nu diverse mogelijkheden bekeken maar kom niet tot een voordeliger ticket.
bij de NS international kost een ticket € 39,= resp. € 44,=.
via bv. Niedersachsen plus groningen -naar Bremen en van rotterdam naar groningen
ben ik niet voordeliger uit .
voor zover ik het heb kunnen vinden.
mvrgr. B. Prins
Reputatie 7
Badge +4
Ik zou er voor kiezen keuzedagen te nemen in Nederland. Dan reist u tot Leer voor 3,50 en neemt u daar (of beter: bestelt van te voren) een Niedersachsenticket voor 23 euro. Via Osnabruck kan ook maar dan moet u van de ICBerlijn overstappen op de regiotreinen in Bentheim.

https://www.bahn.com/i/view/NLD/nl/prices/germany/niedersachsen_ticket.shtml


Bremen ligt uiteraard niet in Niedersachsen maar het Niedersachenticket is er wel geldig. Ook voor flink wat bussen.

Het ticket is ook te benutten in het grensgebied van Rheine ondanks dat dat NRW is:

https://www.bahn.de/i/view/mdb/pv/deutschland_erleben/allgemein/tickets/2012/mdb_10122_110923_geltungsbereich_ni_t_final.pdf

De wachttijd is Osnabrück is dan wel ongelukkig.
Rotterdam-Bremen via Groningen kan vaak voor 19,90 euro (met Bahncard 25 voor 17,20), zelfs kort van tevoren geboekt. Je bent dan wel wat langer onderweg dan via Hengelo en zit tussen Groningen en Leer in de (snel)bus.

NS Internationaal biedt geen via-optie, dus boek bij DB (dat kan in het Nederlands): https://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/nn
Reputatie 6
DB heeft inderdaad vaak goedkope kaartjes via Leer en vaak ook kort van te voren. Inderdaad niet bij NS Internationaal te krijgen.
Reputatie 6
Badge
hangt ervan af welke trein u wilt gebruiken en hoeveel extra tijd u er voor over heeft om geld te besparen.
In DE is nl. een groot verschil tussen FERNverkehr (DB-die IC en ICE treinen) en NAHverkehr.
Inderdaad is 39.90 vrijwel de laagste prijs die U kunt vinden bij vooruit boeken bij hetzij NS-INT of DB/bahn, daarop kunt U dus 25% korting krijgen met die bahncard-dus na 2 retours hebt u dat er net uit.
Het is zeker zeer verstandig om verder te kijken wat NS u kan bieden, zoals die keuzedagen of bvb weekendvrij-24 €/mnd en dan kunt u elke za+zo onbeperkt in NL reizen en doordeweeks met 40% korting. Dan kunt u vrij vaak met slim vooruit boeken voor bvb 19.90 (17.90 vanaf 1/1/20 vanwege lagere BTW in DE) vanaf BENTheim naar HB en moet dan wel voor relatief veel € een apart kaartje grens-Bentheim zukaufen.
Meestal is de beste combo tussen tijd en lagere prijs de FLIXbus, die U ook in Rotterdam kunt bestijgen naast het CS.

Reageer