Welke apps voor internationaal reizen?

  • 6 February 2023
  • 5 reacties
  • 155 Bekeken

Mag ik vragen welke apps jullie gebruiken om internationaal met de treinen te reizen (routeplanner) en tickets te boeken. Door de bomen die ik het bos niet meer. Met de NS International app kom ik niet veel verder omdat veel segmenten niet worden weergegeven, de prijs niet bekend is en ook niet online te boeken is.


5 reacties

DB Navigator 

Reputatie 7
Badge +4

Of Bahn.de.

 

NSinternational is verziekt door commerciële, hinderlijk opgedrongen belangen, en heeft alleen nut als u op het Nederlandse deel met 100 procent korting kunt reizen. Zodra u over de grens met Duitsland bent, is DB Navigator onontbeerlijk. En Bommel komt er nog wel eens.

Koppel uw creditcard in deze app. Dan heeft u uw kaartje binnen een minuut, mits met een goede verbinding, ook als u onderweg bent.

Reputatie 5

Het ligt er een beetje aan waar u heen reist...

Voor plannen:

Voor simpel plannen van reizen met de meest complete dienstregeling van Europa moet u op deze onooglijke website zijn (geen App voor zover als ik weet): https://hafas.bene-system.com/bin/query.exe/nn?protocol=https:&L=profi. Bijna alle treinen staan hier in, m.u.v. enkele lokale/regionale treinen, met name in Spanje. De onderliggende HACON database wordt ook gevoed aan DB Navigator, dus die laatste zou ook in principe alle treinen moeten tonen (maar zijn lang niet altijd te boeken via DB).

Voor boeken:

Voor reizen richting het oosten is DB Navigator onontbeerlijk zoals Thom en Tamzin aangeven. Maar wordt het aanbod van ‘boekbare tickets’ al snel een stuk beperkter over de (oost/zuid) grenzen van onze oosterburen heen.

Richting het zuiden heeft Thetrainline (ook op www.thetrainline.com) het meest complete aanbod aan boekbare tickets (SNCF (inclusief kaartjes met alle regionale kortingsabonnementen), Renfe, Trenitalia, Italo), al kun je ook de afzonderlijke Apps van deze spoorbedrijven gebruiken. Dat gezegd hebbende is het nieuwe portal van SNCF (connect) een drama, en wint met stip de prijs voor de website die het beste mensen weerhoudt van een keuze voor een treinreis.

Voor veel meer info en overwegingen:

https://www.seat61.com/european-train-tickets-online.htm#tips-for-buying-train-tickets

 

Waarom is er geen verenigde app waarin ALLE vervoerders samenwerken? Jammer.

Reputatie 7
Badge

Dat is iets waar Frans Timmermans van het Europees parlement naar streeft. Sterker nog, hij heeft de spoorwegmaatschappijen opgedragen om dit te ontwikkelen. Zo niet dan huurt hij zelf mensen in om dit te doen.

Reageer