Werkzaamheden aan het spoor in Duitsland

  • 27 januari 2020
  • 2 reacties
  • 184 Bekeken

Reputatie 7
Badge +3

Op de website https://inside.bahn.de/grossbaustellen/#2 is een overzicht te vinden van grote spoorwerkzaamheden in Duitsland in 2020. Hier een korte samenvatting van het effect van die werkzaamheden op het treinverkeer van/naar Nederland.

 

ICE International

  • Van 21 maart t/m 30 maart rijden de ICE’s via Venlo en Mönchengladbach. De treinen stoppen dan niet in Arnhem, Oberhausen Hbf, Duisburg Hbf en Düsseldorf Hbf. Dit in verband met brugwerkzaamheden.
  • Gedurende 6 maanden (14 juni t/m 12 december) stoppen de ICE’s niet in Köln Hbf. Wel stoppen ze in Köln Messe/Deutz (tief). Er vinden werkzaamheden plaats aan de Hohenzollernbrücke over de Rijn. Tijdens een paar weekenden stoppen de ICE’s in Köln-Ehrenfeld i.p.v. van in Köln Messe/Deutz.

 

IC Berlijn

  • Van 28 februari t/m 16 maart zijn er brugwerkzaamheden tussen Minden en Bückeburg. Veel treinen vallen uit tussen Hannover en Berlijn en stoppen dan ook niet in Wolfsburg, Stendal en de stations in Berlijn. Treinen die wel rijden krijgen een vertraging van rond de 35 minuten.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

(Dit is uiteraard geen vraag maar een conversatie. Misschien kan een moderator dit nog aanpassen.)


2 reacties

Reputatie 5

Bij werkzaamheden tussen Minden en Bückeburg kan er toch ook niet tussen Minden en Hannover gereden worden?

Reputatie 7
Badge +3

Daar heb je op zich gelijk in. Maar DB meldt het volgende: 

“Details:

Aufgrund von Brückenarbeiten und eingleisiger Fahrabschnitte im Streckenabschnitt (Minden) – Bückeburg – Hannover kommt es zu Umleitungen, Fahrplanabweichungen und Haltausfällen. Insbesondere die Tagesrandlagen sind betroffen. Stendal ist für den Zeitraum der Bauarbeiten weitestgehend ohne direkte Fernverkehrsverbindungen.

• Auf der Strecke Amsterdam – Hannover – Berlin (Linie 77) fallen viele Züge zwischen Hannover und Berlin aus. Die Halte in Berlin, Stendal und Wolfsburg entfallen. Aufgrund von nachträglichen Fahrplananpassungen fahren die Züge örtlich bis zu 35 Minuten früher ab.”

Er is dus gedeeltelijk enkelspoorbedrijf tussen Minden en Hannover en daarnaast zijn er omleidingen, dienstregelingswijzigingen en stations die niet bediend worden.

Reageer