Handleiding ''Mijn reishistorie (trein)'' op Mijn NS

  • 20 September 2016
  • 27 reacties
  • 1387 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2
Op ''Mijn reishistorie (trein)'' op Mijn NS kunnen van ongeveer de laatste 18 maanden de check-ins en check-uits bij NS worden geraadpleegd. Het kan één of enkele dagen duren voordat nieuwe gegevens erop staan. Per zoekvraag wordt alleen gezocht binnen de laatste 301 check-in-check-uit-paren in de opgegeven periode. Een check-in-check-uit-paar wordt in het kopje een reis genoemd, echter niet te verwarren met het begip ''reis'' in het nieuwe systeem ''van rit naar reis'' (https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/rit-naar-reis-25613). Een check-in-check-uit-paar is een ''NS-rit'' of een check-in-check-uit-paar op hetzelfde station. In ''Prijsdetails'' staat ''Start reis'' of ''Overstap''. Voor de korting is het moment van inchecken van ''Start reis'' ook bepalend voor de ''Overstappen''. Bij overstappen van een andere treinvervoerder (niet vermeld op Mijn NS) naar NS volgt in deze context niet ''Overstap'' maar ''Start reis''. Een NS-rit wordt aangeduid als ''Overstap'' als er minder dan 35 minuten tussen het einde van de vorige NS-rit en het begin van de nieuwe zit (eventueel langer bij extra uit- en inchecken op het station), en minder dan 6 uur tussen het begin van de nieuwe NS-rit en het begin van de eerste NS-rit van de NS-reis.

Voor iedere NS-rit is er een link om gemakkelijk GTBV aan te vragen.

Een zoekresultaat kan ook in de vorm van een pdf- of Excelbestand verkregen worden, echter zonder prijsdetails.

Een account op Mijn NS ondersteunt meerdere OV-chipkaarten. Een zoekopdracht is echter steeds apart voor één kaart.

Zie ook https://forum.ns.nl/ov-chipkaart-5/begin-nieuwe-reis-27277.

Voor je reishistorie van al het openbaar vervoer zie https://www.ov-chipkaart.nl/mijn-ov-chipkaart-b/mijn-ov-reishistorie/mijn-ov-reishistorie.htm. bijdragevandennis 201609

27 reacties


Het maximale aantal reizen en andere vermeldingen is nu 1000.201806 8 7:34 transactieoverzichtns transactieoverzicht
Na de verhoging van 301 naar 1000 blijkt er inmiddels een extreme verlaging naar 125 te zijn doorgevoerd!

Super onhandig dat je niet met 1 uitdraai het hele jaar in beeld kunt krijgen, maar dat als dagelijkse reiziger in 3 stukken moet hakken! Ook erg verwarrend dat je wel een heel jaar kunt selecteren, maar goed in de uitdraai moet kijken om te zien dat je maar 5 maanden te pakken hebt.
Dit is mijn enige bewijs voor de belastingdienst dat ik een OV reiziger ben. Ik moer er zelf aan denken dat ik ieder jaar een uitdraai van mijn reizen maak en die blijkt dan ook nog zo lastig te maken te zijn!
Dat kan beter!
Reputatie 6
Badge +2
Een zoekresultaat kan ook in de vorm van een (..) Excelbestand verkregen worden
201902 27 13:20 utf8 csv
Beter gezegd: in de vorm van een csv-bestand, met het euroteken gecodeerd volgens de utf-8 standaard. Bij het importeren in een werkblad van een spreadsheetprogramma moet dat aangegeven worden, als het programma daar niet standaard van uitgaat.

Reageer