beantwoord

vergeten uit te checken (maar op NS,nl staat het niet zo aangegeven)

  • 22 November 2016
  • 2 reacties
  • 142 Bekeken

Hallo,

Ik heb vandaag ingecheckt op sloterdijk maar ben opgehaald met de auto. Daarbij ben ik vergeten uit te checken. Ik ben terug gekomen naar sloterdijk om alsnog uit te checken maar er is toen 10 euro afgeschreven. Zou ik dat geld terug mogen?
icon

Beste antwoord door Tochjo 22 November 2016, 16:15

Als u op hetzelfde station weer uitcheckt als waar u hebt ingecheckt, dan brengt NS het instaptarief in rekening als er meer dan 60 minuten is verstreken. De aanname is dat u dan wel een reis gemaakt zult hebben. Omdat niet kan worden vastgesteld welke reis en welke kosten daarbij horen, houdt NS het instaptarief maar in.U kunt restitutie aanvragen via de klantenservice. Dat gaat het snelst telefonisch: de klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 030-751 51 55 (lokaal tarief). U kunt er ook voor kiezen om met NS te chatten (druk op deze pagina op de knop Chat met NS) of een berichtje te sturen op Twitter of Facebook. Op deze pagina vindt u daarnaast nog andere contactmogelijkheden, zoals een contactformulier en het postadres, maar houdt u er rekening mee dat een reactie op een ingevuld contactformulier of papieren brief meerdere weken op zich kan laten wachten.
Bekijk origineel

2 reacties

Badge +3
Als u op hetzelfde station weer uitcheckt als waar u hebt ingecheckt, dan brengt NS het instaptarief in rekening als er meer dan 60 minuten is verstreken. De aanname is dat u dan wel een reis gemaakt zult hebben. Omdat niet kan worden vastgesteld welke reis en welke kosten daarbij horen, houdt NS het instaptarief maar in.

U kunt restitutie aanvragen via de klantenservice. Dat gaat het snelst telefonisch: de klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 030-751 51 55 (lokaal tarief). U kunt er ook voor kiezen om met NS te chatten (druk op deze pagina op de knop Chat met NS) of een berichtje te sturen op Twitter of Facebook. Op deze pagina vindt u daarnaast nog andere contactmogelijkheden, zoals een contactformulier en het postadres, maar houdt u er rekening mee dat een reactie op een ingevuld contactformulier of papieren brief meerdere weken op zich kan laten wachten.
Bedankt voor je uitgebreide informatie verstrekking. Ik krijg het geld terug, gelukkig! Fijne dag en nogmaals bedankt 🆒:$:P

Reageer