beantwoord

Morgen jubileum IC Direct 07:41

  • 7 december 2017
  • 10 reacties
  • 303 Bekeken

Morgen is het dan eindelijk weer zo ver. Ondanks een NS-Business Card eerste klas toch weer de volle vijf dagen mogen staan in de IC Direct Rotterdam - Schiphol 07.41. Graag wil ik iedereen bij NS die dit mede mogelijkheid heeft gemaakt bedanken! Vandaag was nog even spannend. Het leek minder druk te worden, maar gelukkig viel de trein van 7:28 uit, zodat wij toch weer konden stapelen. Proficiat.
icon

Beste antwoord door DDietzen 7 december 2017, 11:01

Vanaf zondag a.s. wordt ICd toeslagvrij in de daluren. Met wat geluk verlicht dat de grootste drukte in de spits.
Bekijk origineel

10 reacties

Ervaring leert dat 2e klas reizigers, bij een volle trein, de plaatsen van 1e klas reizigers innemen. Klopt natuurlijk niet helemaal, maar kan het die reizigers niet kwalijk nemen. NS zou -op afroep- een restitutie moeten geven zoals bij "geld terug bij vertraging" ook gebruikelijk is. In de reisplanner app. wordt al aangegeven of het al dan niet druk is, dus ze weten precies wanneer ze kunnen honoreren. Probleem is een controle of u inderdaad hebt gestaan. Bij vertraging kijken ze naar uw in- en uitlog gegevens. Wel of niet staan is oncontroleerbaar. In deze situatie is het spreekwoord "zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten" van toepassing, maar daar hebben ze vast nog nooit van gehoord bij de NS.
Badge
Vanaf zondag a.s. wordt ICd toeslagvrij in de daluren. Met wat geluk verlicht dat de grootste drukte in de spits.
Een paar wagons erbij voor een probleem wat een half jaar geleden al dreigde is natuurlijk onmogelijk en de conducteurs die zich door de menigte moet wurmen, die signaleren niks? Opnieuw loopt NS achter de feiten aan en zet extra mensen in... om wat te doen? In te grijpen bij uw, druk en vechtpartijen? De reizigers zijn echt wel in staat om een rustiger plekje op te zoeken.. nl. Thuis!
Bedankt voor uw advies, ik staak mijn actie om 1e klas te gaan.reizen, dan sta je dus nog. Misschien partime conducteur worden en kaartjes controleren om zwartrijders weg te sturen ....
Fijn dat je dit komt melden, sanderr88. Ook al is het negatief zien wij deze signalen alsnog graag binnenkomen. Ik zet je bevindingen door. Zoals DDietzen al aangeeft is er een grote kans dat er veel zal veranderen vanaf zondag.
Badge
Ho ho, @Erryt: niet zo hard van stapel lopen hè, even goed lezen!

Vanaf zondag a.s. wordt ICd toeslagvrij in de daluren. Met wat geluk verlicht dat de grootste drukte in de spits.

Niks te "grote kans" en "veel veranderen"! Het overgrote deel van de reizigers die in de treinen van 07.28 en 07.41 zitten, heeft echt niet zoveel speling dat ze ineens om 09.11 de trein kunnen pakken. Alleen aan het einde van de spits wordt het - hopelijk! - wat rustiger, en aan het begin van de daluren - vermoedelijk! - juist een stuk drukker.
Geen woorden in de mond leggen aub 🙂
Reputatie 5
Geloof je werkelijk dat het "stapelen in de trein" weg gaat doordat ineens iedereen in de daluren gaat reizen? Leuk voor misschien 1 hap lucht extra, maar overdrijven is ook een vak. IC Direct is gewoon slecht, kort, alles. Gooi gewoon die rijtuigen van de IC Eindhoven naar de IC Direct en vice versa.
Badge
Leuk idee, maar voor IC Direct zijn meer stammen nodig dan voor de 1100. Dus dat zal niet gaan.
Daarnaast krijg je dan capaciteitsvermindering zodra IC Brussel wordt geïntegreerd in ICd (7-bak tussen de 9-bakjes) en dat is ook niet al te optimaal. Immers, vanwege de extra internationale reizigers moet IC Brussel juist méér capaciteit hebben dan de rest van ICd (of tenminste evenveel).
Reputatie 5
Of ze hadden direct na het fyra debacle gelijk vanaf minuut 1 nieuwe treinen moeten bestellen met urgentie. Nu zit je nog 4 jaar met afgedankte ICR-rijtuigen die gewoon niet uitbreidbaar zijn. Dus nog 4 jaar lang ellende op de HSL en dan is het voor jullie hopelijk voorbij.

Zul je zien dat die afgedankte ICR treinen weer naar Twente gaan, want alles wat is afgedankt komt hier naar toe..
Badge
"Afgedankt"? Sinds de modernisering omwille van ICd-inzet vind ik ICR zowat de fijnste materieelsoort van Nederland. Comfortabele stoelen, een fris interieur en het lijkt zowat over het spoor te glijden (natuurlijk omdat de rijtuigen tractieloos zijn). Alleen die smalle deuren zijn een issue.
Als die dingen ooit naar Enschede gaan rijden, kijk ik blij op als Apeldoorner 🙂 Jongens, vaste lengte van de treinen, dus nooit meer aftrappen/bijplaatsen in Deventer en capaciteitsgebrek richting Enschede! Feest!
Maar nee, volgens de huidige berichtgeving gaan ze na instroom van ICNG voorgoed met pensioen. Of héél misschien nog inzet naar het buitenland.

Het probleem met ICd is niet dat de treinen "afgedankt" zijn, het is dat ze te kort zijn. Wellicht had het inderdaad geholpen om de IC Den Haag - Eindhoven pas over de HSL te gaan sturen bij de instroom van ICNG. Of natuurlijk binnenlands materieel (VIRM of ICM) ombouwen voor inzet op de HSL, dat was nog beter geweest. (Maar wel duur.)

Reageer