beantwoord

NS business card - Intercity Direct toeslag ja/nee?

  • 27 February 2017
  • 3 reacties
  • 8037 Bekeken

Betaal je met een NS business card wel of niet de Intercity Direct toeslag? En: als je een mede-reiziger hebt (40% korting), betaalt die dan wel/niet de Intercity Direct toeslag. Alvast dank, groet Eva
icon

Beste antwoord door Slidestops 27 February 2017, 11:21

Bekijk origineel

3 reacties

Badge +3
Zowel de houder van de Business Card als de persoon die met Samenreiskorting meereist, moet voor de Intercity direct een toeslag betalen.

Voor de houder van de Business Card geldt (bron):

Intercity direct Toeslag met uw NS-Business Card
Met de NS-Business Card koopt u een toeslag bij de Toeslagzuil op het perron. Houd uw kaart voor de kaartlezer en uw NS-Business Card wordt herkend. Op deze manier koopt u een Intercity direct Toeslag enkele reis in de klasse van uw NS-vervoerbewijs. De kosten van de toeslag vindt u terug op uw factuur.

Voor de reiziger die met Samenreiskorting meereist, geldt dat om technische redenen de Toeslag niet bij de Toeslagzuil gekocht kan worden. Deze persoon kan bij een kaartautomaat met het blauwe bord/bolle buik (zie deze pagina) een Toeslag Intercity direct als eenmalige chipkaart kopen of de Toeslag Intercity direct vooraf als e-ticket aanschaffen.
Ik begrijp nu dat de medereiziger wel degelijk een toeslag kaartje voor Intercity Direct moet aanschaffen. Echter, moet de reiziger met de NS business card dat ook?
Reputatie 7
Alleen iemand die IC Direct altijd vrij heeft (een extra product voor particulier als zakelijk) hoeft dit niet. Een normale business card zonder abonnement erop zal dus ook de toeslag moeten betalen

Reageer