beantwoord

ns business kaart geld op zetten

  • 3 januari 2019
  • 6 reacties
  • 1176 Bekeken

  • Op het juiste spoor
  • 2 reacties
Mijn opa werkte bij de ns en heeft daarom samen met mijn oma een ns business card waarmee ze gratis met de trein reizen. Nou wilde ik er geld op zetten voor de bus maar kreeg op de automaat de optie niet om er geld op te zetten.

Nou vroeg ik me af of je het ergens moet aanpassen of je een andere ov moet aanvragen.

Hoor graag van jullie!
icon

Beste antwoord door Robert B 3 januari 2019, 21:13

Welkom bij de NS Community!Als dit gaat om een ov-chipkaart met Reizen op Rekening, dan kan je bij een NS automaat daar geen saldo op zetten.Bij een ander servicepunt (bijv. een supermarkt) zou dat wél moeten lukken. Of online saldo bestellen en dan als 'bestelling ophalen' bij een automaat (dat kan ook gewoon bij een NS automaat). Zie hier voor de ophaalpunten in je buurt, maar zie ook https://www.ov-chipkaart.nl/reizen-op-automatisch-opladen.htmIn hoeverre dat op een NS Business Card lukt weet ik niet precies, maar volgens mij kan dat gewoon, saldo hebben voor bus/tram/metro op een BC waar je alleen maar op rekening (of gratis) mee met de trein mag!Als je online saldo wilt bestellen voor je oma of opa, dan zie https://www.ov-chipkaart.nl/vragen-en-antwoorden/hoe-laad-ik-de-ov-chipkaart-op.htm
Bekijk origineel

6 reacties

Badge +3
Welkom bij de NS Community!

Als dit gaat om een ov-chipkaart met Reizen op Rekening, dan kan je bij een NS automaat daar geen saldo op zetten.

Bij een ander servicepunt (bijv. een supermarkt) zou dat wél moeten lukken. Of online saldo bestellen en dan als 'bestelling ophalen' bij een automaat (dat kan ook gewoon bij een NS automaat). Zie hier voor de ophaalpunten in je buurt, maar zie ook https://www.ov-chipkaart.nl/reizen-op-automatisch-opladen.htm

In hoeverre dat op een NS Business Card lukt weet ik niet precies, maar volgens mij kan dat gewoon, saldo hebben voor bus/tram/metro op een BC waar je alleen maar op rekening (of gratis) mee met de trein mag!

Als je online saldo wilt bestellen voor je oma of opa, dan zie https://www.ov-chipkaart.nl/vragen-en-antwoorden/hoe-laad-ik-de-ov-chipkaart-op.htm
Bedankt hier kan ik zeker wat mee!
Hallo l2l, welkom op onze Community!

Reizen met een NS Businesscard gaat altijd op rekening en wij raden dan ook af om hier saldo op te laden. Ik raad je aan om even bij onze HRM afdeling te checken welke opties allemaal aanstaan op de kaart. Ik stuur je de contactgegevens even via een privébericht.
Bedankt voor je reactie !
Badge +3
Ben benieuwd wat je via @Miriam NS en de HRM afdeling wijzer geworden bent.

Ik neem zomaar aan dat de BC met het "vrij reizen trein" product niet herkend wordt in bus/tram/metro, maar dan gewoon het saldo aangesproken wordt dus?
Voor zover ik het begrijp heeft Miriam NS de contactgegevens aan I21 gegeven en heeft Miriam NS het verder niet uitgezocht. Wellicht kan @I21 je vraag beantwoorden, Robert B.

Reageer