beantwoord

NS Businesscard met IC Direct altijd Vrij

  • 11 januari 2018
  • 15 reacties
  • 1041 Bekeken

Hallo!

Per 1 februari start ik met mijn nieuwe baan in Amsterdam. Ik zal 5 dagen per week van Rotterdam naar Amsterdam reizen met de IC Direct, in de spits. Vanuit mijn werkgever krijg ik standaard een NS Businesscard. Nu wil mijn werkgever dat ik hier zelf een IC Direct altijd Vrij abonnement aan toevoeg, die ik zelf betaal. Mijn salaris gaat omhoog om dit te compenseren.

Mijn vragen:
1. Hoeveel kost mij het IC Direct altijd Vrij abonnement per maand?
2. Gaat de prijs van het IC Direct altijd Vrij abonnement vaak omhoog en zo ja, met welk bedrag gemiddeld per jaar?
3. Hoe krijg ik het abonnement erbij op mijn NS business kaart en moet ik dit elke maand regelen of kan dit ook gelijk voor een jaar? (wel wil ik het per maand betalen)

Ik hoor het graag. Alvast hartelijk dank!
Groet
icon

Beste antwoord door Denice NS 11 januari 2018, 18:49

Welkom op het Serviceforum, LindaNS2018 :)Ik heb het even bij mijn collega's van NS Zakelijk moeten navragen. Ik begrijp uit je verhaal dat je alleen de IC Direct Altijd Toeslagvrij op je kaart wilt hebben zonder verdere abonnementen? Het jaarabonnement is alleen verkrijgbaar in combinatie met een ander abonnement. Als je geen ander abonnement op je Business Card hebt staan kan je het IC Direct Maandtoeslag abonnement kopen voor € 61 per maand. Deze is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat en OV Service & Tickets winkels (Edit: en online via het Zakelijke portaal). Dit abonnement dien je dus zelf elke maand opnieuw af te sluiten. De aanschafprijs van dit abonnement is sinds 2016 niet meer gewijzigd. Mocht de prijs omhoog gaan dan zal dit gebeuren tijdens de jaarlijkse tariefwijziging op 1 januari. Mocht je overigens verdere vragen hebben kan je het beste even contact opnemen via Twitter of Facebook. Onze specialisten van NS Zakelijk zijn daar namelijk ook actief 🙂
Bekijk origineel

15 reacties

Reputatie 7
Badge +4
https://www.ns.nl/abonnementen/overig/intercity-direct-toeslag.html

.....geeft al veel informatie.
Welkom op het Serviceforum, LindaNS2018 :)

Ik heb het even bij mijn collega's van NS Zakelijk moeten navragen. Ik begrijp uit je verhaal dat je alleen de IC Direct Altijd Toeslagvrij op je kaart wilt hebben zonder verdere abonnementen? Het jaarabonnement is alleen verkrijgbaar in combinatie met een ander abonnement. Als je geen ander abonnement op je Business Card hebt staan kan je het IC Direct Maandtoeslag abonnement kopen voor € 61 per maand. Deze is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat en OV Service & Tickets winkels (Edit: en online via het Zakelijke portaal). Dit abonnement dien je dus zelf elke maand opnieuw af te sluiten. De aanschafprijs van dit abonnement is sinds 2016 niet meer gewijzigd. Mocht de prijs omhoog gaan dan zal dit gebeuren tijdens de jaarlijkse tariefwijziging op 1 januari. Mocht je overigens verdere vragen hebben kan je het beste even contact opnemen via Twitter of Facebook. Onze specialisten van NS Zakelijk zijn daar namelijk ook actief 🙂
Als je geen ander abonnement op je Business Card hebt staan kan je het IC Direct Maandtoeslag abonnement kopen voor € 61 per maand. Deze is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat en OV Service & Tickets winkels.
ICd maandtoeslag kan ook online worden aangeschaft vanuit het zakelijke portaal. Scheelt werk :)

Ben ik gewoon de makkelijkste optie vergeten te vermelden. Oops. Thanks, Henk!
Het is je vergeven 😳
Badge +3
Maar dan moet LindaNS2018 wel toegang hebben tot het portaal toch (en eventueel de nodige rechten om dingen te bestellen).

Op zich wel handig, dan hoeft ze het wellicht niet zelf te betalen en hoeft de werk/opdrachtgever het ook later niet met het salaris te verrekenen. 🙂
Toegang als kaarthouder hoor je gewoon te krijgen, ik kan zo snel geen mogelijkheid ontdekken om het aanschaffen van ICd toeslag voor kaarthouders te blokkeren. Het hele model van de Businesscard is dat het op factuur naar de werkgever gaat. Anders is een consumentenkaart een stuk eenvoudiger.
Badge +3
Precies, en daarom snap ik ook niet goed waarom een werkgever zou willen dat je het eerst zelf voorschiet en dan via salaris compenseert.

Maar ik ben geen boekhouder dus zal er vast een reden voor zijn om dat zo te willen 😃
Ben zelf ook niet groot genoeg afnemer van die kaarten om de details allemaal te kennen, het grootste account wat ik heb zijn een stuk of 20 kaarten/kaarthouders. Merk wel dat er wat vervelende beperkingen zijn, o.a. ook de verplichting om minimaal 50 kaarthouders te hebben om afdelingskaarten aan te kunnen vragen en dergelijke. Daarnaast zit je met allerlei vervelende beperkingen in het OVCP-systeem an sich...

Die 20 hadden er ook 5 kunnen zijn in de vorm van afdelingskaarten, sommige kaarten worden nu hooguit 2x per jaar gebruikt. Maarja, regels zijn regels.

Tijd om verder te gaan fantaseren over herzieningen van het systeem 😳
https://www.ns.nl/abonnementen/overig/intercity-direct-toeslag.html

.....geeft al veel informatie.


Dank je!
Welkom op het Serviceforum, LindaNS2018 :)

Ik heb het even bij mijn collega's van NS Zakelijk moeten navragen. Ik begrijp uit je verhaal dat je alleen de IC Direct Altijd Toeslagvrij op je kaart wilt hebben zonder verdere abonnementen? Het jaarabonnement is alleen verkrijgbaar in combinatie met een ander abonnement. Als je geen ander abonnement op je Business Card hebt staan kan je het IC Direct Maandtoeslag abonnement kopen voor € 61 per maand. Deze is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat en OV Service & Tickets winkels. Dit abonnement dien je dus zelf elke maand opnieuw af te sluiten. De aanschafprijs van dit abonnement is sinds 2016 niet meer gewijzigd. Mocht de prijs omhoog gaan dan zal dit gebeuren tijdens de jaarlijkse tariefwijziging op 1 januari. Mocht je overigens verdere vragen hebben kan je het beste even contact opnemen via Twitter of Facebook. Onze specialisten van NS Zakelijk zijn daar namelijk ook actief :)


Hi! Dank je. Ik denk dat je gelijk hebt en dat ik met mijn NS Business Card gewoon bij de kaartautomaat een maand IC Direct Toeslag moet ophalen voor 61 euro. Een jaar abonnement is wel goedkoper zag ik, 51 euro per maand. Maar dat kan volgens jou dus niet omdat ik geen ander abonnement heb op mijn business card. Is een 'lege' business card dan mogelijk? dit is de eerste keer dat ik hem krijg, en weet niet zo goed wat het inhoudt. Ik mag onbeperkt reizen (excl. toeslag ic direct dan) en ook in het weekend. Wat voor abonnement is dat? of is dat er geen?
Als je geen ander abonnement op je Business Card hebt staan kan je het IC Direct Maandtoeslag abonnement kopen voor € 61 per maand. Deze is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat en OV Service & Tickets winkels.
ICd maandtoeslag kan ook online worden aangeschaft vanuit het zakelijke portaal. Scheelt werk :)

Hi Henk! dank je. ik heb alleen begrepen dat er dan geen optie is het zelf te betalen, via het portaal gaat het per factuur naar de werkgever. via de kaartautomaat kun je het zelf pinnen.
klopt toch?

Ben ik gewoon de makkelijkste optie vergeten te vermelden. Oops. Thanks, Henk!

Ik heb begrepen dat je via het online portaal niet zelf kan betalen via ideal. maar dat er een factuur naar de werkgever gaat. en via de kaartautomaat kan ik het wel zelf pinnen met mijn eigen bankpas?
Klopt dat?
Maar dan moet LindaNS2018 wel toegang hebben tot het portaal toch (en eventueel de nodige rechten om dingen te bestellen).

Op zich wel handig, dan hoeft ze het wellicht niet zelf te betalen en hoeft de werk/opdrachtgever het ook later niet met het salaris te verrekenen. :)


Dank je Robert. Ik ben het met je eens, beetje gekke regeling. maar het is toch echt de bedoeling dat ik de toeslag zelf betaal. Dus dan toch maar via de kaartautomaat zelf pinnen, ipv het portaal waarbij factuur wordt gestuurd naar werkgever.
Hmm, het is een wat vreemde manier van gebruiken van de Businesscard, maar als je werkgever het inderdaad per se zo wil, dan zal je de toeslag bij een automaat of balie aan moeten schaffen. Als het goed is kan je daar de toeslag en/of toeslagabonnement ook voor een Businesscard ter plekke voldoen. Mocht blijken dat het geen optie is en je hebt een persoonlijke OV-chipkaart, dan zou je die altijd nog kunnen gebruiken als alternatief voor de toeslag. Dan moet je alleen bij controle goed opletten dat je ze allebei laat zien 🙂

Reageer