beantwoord

Station wederom voorbij gereden


Goedemiddag, zojuist is de intercity mijn station Almere Buiten voor de zoveelste keer voorbij gereden en moest ik opnieuw bij Lelystad uitstappen en de trein terug pakken. Resultaat: half uur later thuis.

Nu is dit niet de eerste keer. Zeker 9 a 10 keer is dit gebeurt in anderhalf jaar tijd.

Nu heb ik een zakelijk abonnement dus financieel ga ik er niet op achteruit. Maar 10 keer een half uur is wel 5 uur, meer dan een halve werkdag.

Hoe krijg ik dit terug?
icon

Beste antwoord door Miriam NS 13 april 2018, 21:42

Hallo dave1975,Vervelend dat dit je vandaag (weer) is overkomen. Ik heb er direct een melding van gemaakt. Wat betreft de extra kosten, hierin kom je inderdaad in aanmerking voor onze regeling voor Geld Terug bij Vertraging. Hier lees je daar meer over. Hoe vervelend het ook is, kan ik je helaas geen andere vergoeding aanbieden. Ik wil je wel bedanken dat je dit hier meldt!
Bekijk origineel

138 reacties

Als je meer informatie kunt verstrekken over de trein zoals bijvoorbeeld het treinnummer of anders tijdstip en plaats vertrek en aankomsttijd op Almere Buiten dan kan een moderator dit doorzetten.

Spijtig dat dit wederom gebeurt na alle actie die de NS hier al voor heeft ondernomen.
De trein vertrok om 15.56 van amsterdam zuid en had om 16.24 bij Almere buiten moeten zijn.

Ritnummer (volgens de ns app) is 2446
Hiermee kunnen ze het doorzetten naar de juiste standplaats om er daar nog eens extra aandacht aan te besteden in de richting van de machinisten en het uiteraard kenbaar te maken bij de desbetreffende machinist.

Jammer ook dat er geen gebruik is gemaakt om dan alsnog op Oostvaarders te stoppen om hier een overstap naar de sprinter naar Hoofddorp te maken. Dan is er weliswaar nog wat vertraging maar minder dan door te rijden naar Lelystad.
Reputatie 7
Je komt in aanmerking voor geld terug bij vertraging en de kosten voor het inbreken kunnen worden gedeclareerd. Een andere vergoeding is niet mogelijk
Badge +3
Inbreken :?
Gok autocorrect op terugsteken 🙂
Mijn werkgever betaald mijn abonnement dus aan geld terug heb ik niets. Zie liever dat NS bijvoorbeeld een goedmakertje biedt, zoals een dagkaart of zo, want iedere keer een half uur te laat thuis loopt al snel op.
Inbreken :?

Fijn, eindelijk loon naar werken voor mij 😃
Badge +3
Fijn, eindelijk loon naar werken voor mij :D
Met het goede gereedschap natuurlijk onder een afdakje 😛
Reputatie 7
Autocorrect inderdaad, Henk heeft gelijk 🙂
Zeer vervelend voor de reiziger, maar net als te vroeg vertrekken is niet stoppen waar dat wel moet een werkfout.
Denk zomaar dat er weinig machinisten zijn met veel dienstjaren welke dit nog nooit overkomen is.
Eigenlijk zijn er voor Almere Buiten maar 2 echte oplossingen:

- geen IC station meer.
- stop-door schakeling maken .

Zie ze allebei niet snel gebeuren.
Badge +3
De volgende!

@NS_online je rijdt gewoon iedereen voorbij op Diemen Zuid.. 20:01... dat is raaar
De volgende!

@NS_online je rijdt gewoon iedereen voorbij op Diemen Zuid.. 20:01... dat is raaar


Diemen-zuid en dat volgens mij qua tijd komende uit de bocht vanaf Weesp, sprinter 5766 Ut-Hfd, dat is een vreemde om over te slaan als sprinter.

Gelukkig gaat er 15 minuten later weer 1 😃
Reputatie 7
Badge +3
Zo te zien inderdaad de 5766. Was daarna 2 minuten te vroeg op Duivendrecht maar daar wel langer gewacht om weer keurig op tijd te vertrekken.

Badge +3
Dank voor het uitzoeken Momo, want die had dus totaal geen vertraging waardoor bewust stations overgeslagen worden, zoals tussen 's-Hertogenbosch en Nijmegen.
Baansnelheid is daar normaal 100 km/uur komende vanuit een bocht van 80 km/uur. Kijkend naar de snelheid heeft deze machinist het te laat doorgehad en dan niet even krachtig willen remmen of hij reed op het sein aan het einde van het perron waar geel 6 in toonde.

Het is een vreemde vooral ook omdat deze sprinter echt overal stopt langs de route en geen station overslaat.
Diemen Zuid, hadden we het daar een tijdje geleden niet ook al eens over bij eenzelfde incident. Kan me herinneren dat Edwin toen nog wat vermoedens is gaan uitzoeken over het waarom.
Hallo dave1975,

Vervelend dat dit je vandaag (weer) is overkomen. Ik heb er direct een melding van gemaakt. Wat betreft de extra kosten, hierin kom je inderdaad in aanmerking voor onze regeling voor Geld Terug bij Vertraging. Hier lees je daar meer over. Hoe vervelend het ook is, kan ik je helaas geen andere vergoeding aanbieden. Ik wil je wel bedanken dat je dit hier meldt!
Reputatie 7
Badge +3
Inderdaad Robert, geen vertraging die ingereden moest worden. Gewoon op tijd uit Weesp.

Hier nog even het snelheidsverloop. Misschien haal je daar nog wat info uit JBa.

Om 19.57 122 km/uur, om 19.59 terug naar 72 km/uur om daarna om 20.00 (moet dan vlak voor Diemen Zuid zijn) weer sneller te gaan naar 93 km/uur en vervolgens Diemen Zuid voorbij

Tja, voor mijn idee heeft deze inderdaad het sein bij Diemen Zuid op geel-6 gepasseerd en heeft er nooit over nagedacht om te stoppen op Diemen Zuid. Maar het gedeelte er voor geeft mij qua snelheidsverloop het idee dat het een machinist is geweest die hier niet heel veel komt anders was dit je ook niet gebeurt met een sprinter die echt overal stopt.
Misschien zat de machinist "wat anders te doen" dan naar buiten te kijken. Dit is met de besvhikbare info echt onverklaarbaar.
Reputatie 7
Badge +3
Dat voorbijrijden van stations blijft een raadselachtig probleem. Het komt ook in het buitenland voor.
https://www.google.nl/search?client=safari&rls=en&q=train+driver+forgets+to+stop+at+station&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=oD7RWtndAZShgAfTvaeoDg

In Zwitserland gebeurt het ongeveer iedere 2 à 3 dagen een keer, dat is ongeveer één keer per 170.000 geplande stationnementen.
https://www.thelocal.ch/20180312/the-swiss-train-station-that-drivers-keep-forgetting-sbb
Waarom raadselachtig. Jij vergist je nooit ?
1 : 170000, dat is toch een te verwaarlozen aantal.
Reputatie 7
Badge +3
1 : 170000 is misschien te verwaarlozen, maar als er zoals in het artikel per dag op dat betreffende station maar 3 treinen de ene kant op gaan en 3 de andere kant dan is 1 gemiste stop toch wel heel lullig, zeker wanneer je dat als reiziger daar al 6 keer is overkomen. Daar komt dan niet zoals op bovengenoemd Diemen Zuid na 15 minuten weer een volgende trein.

Maar blijkbaar hebben de Zwitserse spoorwegen wel cijfers van bv gemiste stops.
Vreemd, geen 6 treinen per dag, maar elk uur 4 treinen op station Flüelen, 2 in elke richting (IC en Stoptrein).

Reageer