Speel mee voor ranks en badges op het NS Serviceforum!


Speel mee voor ranks en badges op het NS Serviceforum!Een zo hoog mogelijke rank of badges in verschillende categorieën. Dat kun je vanaf vandaag allemaal verdienen door actief mee te doen op het NS Serviceforum. Behaalde ranks en badges zijn zichtbaar in je profiel. Handig voor een vragensteller, want die kan zo de waarde van een antwoord beter beoordelen.

Ranks en badges
Voor ranks en badges speelt iedereen automatisch mee. Je verdient ze door je gedrag en activiteiten op het forum. Op basis hiervan word je in een bepaalde rank ingedeeld. Binnen die rank kun je vervolgens opklimmen. Badges zijn te behalen in verschillende categorieën. Als je laat blijken dat je alles weet van de OV-chipkaart, kun je bijvoorbeeld ‘OV-chip specialist’ worden. Daarnaast zijn er ook nog groene smileys. Die krijg je van elkaar. Door op de smiley onder jouw post te klikken, laat een ander forumlid zien dat hij jouw antwoord nuttig vindt.

Stimulans
In principe geldt: hoe meer je bijdraagt aan het forum, hoe hoger de beloning. Door bijvoorbeeld andere forumleden te helpen of bij te dragen aan een goede sfeer, kun jij een rank of badge verdienen. Dat is leuk voor jou en het helpt andere forumleden. Want op deze manier maken we samen van het forum een nog leukere plek waar reizigers nog beter en sneller geholpen worden.

Meer informatie
Heb je vragen over dit bericht, stel deze dan in dit forum topic. We zien je graag vaak terug op het forum en wensen je veel plezier met het verzamelen van ranks en badges. En laat ons vooral ook weten wat je ervan vindt!

Namens alle moderators van het NS Serviceforum veel plezier gewenst!

140 reacties

Badge +3


Die reverse psychology werkt aardig, Pe_pe 😉
Dat was mij niet eens opgevallen! Als het kon, had ik mijn like teruggenomen. Mijn oprechte excuses voor mijn uiting van waardering, Pe_pe! 😉
Niet opgevallen:$:? Cursief is ie 't mooist.:)
Als een doel van die ranks en badges is dat vragenstellers aan de hand daarvan de betrouwbaarheid van een gegeven antwoord kunnen inschatten, denk ik dat dat niet behaald wordt. Ik heb zelf geen idee wat de betekenis van al die verschillende titels is en ik kan me niet voorstellen dat het voor nieuwkomers wel intuïtief duidelijk is wat "Reisadviseur****", "Op het juiste spoor", "Reisadviseur*", "Intercity", "Reisleider*", "Verkenner", "Internet Expert", e.d. betekenen, evenals dat grijze hartje, waar soms een beetje blauw onderin zit dat later weer verdwijnt.

Het is minder handig dat onder ieder bericht nu "Reageer" met een pijltje naar het smiley-vak wijst, zo van "klik op de smiley om te reageren". Het kan zo zelfs de indruk wekken dat het getal staat voor een aantal reacties dat openklapt als je op die smiley klikt. Je moet maar net weten dat op dit forum de reacties niet hiërarchisch geordend zijn en allemaal worden weergegeven.
Op de e-mail met de vooraankondiging van deze aanpassing reageerde ik met:

Persoonlijk zie ik geen enkele meerwaarde in het toekennen van titels en statussen. Met de kwaliteit van de antwoorden van veel forumgebruikers zit het volgens mij wel snor, daar zijn geen tierelantijnen voor nodig.

Waar mijns inziens veel meer behoefte aan is, is het verhogen van de kwaliteit van de antwoorden van NS-medewerkers. Zo geven moderators regelmatig tegenstrijdige antwoorden en wordt vervolgens niet ingegaan op vragen over welk antwoord het juiste is en laat men het antwoord dat blijkbaar niet correct is gewoon staan. Ook komt het regelmatig voor dat een moderator eerst probeert om de vraagsteller van het kastje naar de muur te verwijzen en pas na enige aansporing door een andere forumgebruiker bereid is de vraagsteller te helpen. Daarnaast wordt met grote regelmaat de vraag verkeerd gelezen waardoor de reactie op geen enkele wijze een antwoord vormt op de gestelde vraag. Tenslotte worden veel vragen nog botweg genegeerd omdat de moderators op dergelijke vragen blijkbaar geen antwoord kunnen, willen of mogen geven, wat mijns inziens een buitengewoon kwalijke zaak is, zeker wanneer het om vragen met betrekking tot niet-gecommuniceerde abonnementsvoorwaarden gaat.


Als aanvulling daarop vind ik de formulering "Speel mee", het lachende gezichtje om aan te geven dat een reactie als nuttig wordt ervaren en het hartje niet erg handig gekozen, het komt op mij tamelijk infantiel over.
Beiden bedankt voor jullie feedback. Dit nemen wij sowieso mee in onze evaluatie van deze toevoeging aan het forum.
Reputatie 7
Badge +4
Verder denk ik dat niet het aantal reacties moet worden weergegeven maar het aantal goede antwoorden. Dat is een redelijk objectieve maat. We hebben hier mensen gehad die 1600 reacties hadden met twee goede antwoorden waarbij er nog eentje was die door de persoon aan zichzelf gegeven was. Iemand die hier vreemd binnenkomt, denkt mogelijk met zoveel reacties zal het wel goed zitten. Of dit een goede maat is, waag ik derhalve te betwijfelen. Hij wordt nog steeds vermeld.

Ik denk eerlijk gezegd ook dat het aantal goede antwoorden en dus niet het aantal reacties het meeste zegt, ook voor de newbie hier. Iemand met één goed antwoord en één smiley is Reisleider met een ster heb ik uitgeprobeerd. Daar heb ik toch wat bedenkingen bij. De interpretatie van iemand die hier blank binnenkomt, moet toch een beetje overeen stemmen met het beeld dat het forum met die waardering geeft.

Toen ik ons vaderland nog verdedigde tegen de Russen in de frontlinie - ze kwamen niet - was Verkenner bij Stratego zo ongeveer de laagste rang waarmee je te maken kon hebben en hier is het tot nu toe de hoogste. Het heeft alles met associatie te maken maar ja van die eigenschap heb ik in mijn leven ook veel plezier gehad ;-)

Ook van Stratego trouwens.
Iemand met één goed antwoord en één smiley is Reisleider met een ster heb ik uitgeprobeerd.
Ik denk dat je Reisadviseur met een ster bedoelt.
Jij hebt je badge al ingeleverd ?

En je hartjes ook ?? 😃
Reputatie 7
Badge +4
Nee Pe-pe, Reisleider, kijk maar. NS is op de hoogte. Ik ben gedegradeerd, dat zal vast een aantal mensen vreugde bezorgen 😉
Ik denk dat de rangorde is:

Op het juiste spoor
Intercity
Reisadviseur*
Reisadviseur** (?)
Reisadviseur*** (?)
Reisadviseur****
Reisleider*
...

Maar als dat niet zo is, ondersteunt dat slechts het punt dat ik eerder in dit topic maakte.
Reputatie 7
Badge +4
Het was ironisch Pe-pe. Het is me overigens niet bekend of de sterren dan weer doortellen en ook niet wanneer en hoe. Ik neem haast aan van wel.

Ik vind de term Verkenner alleen erg ongelukkig. Mogelijk is mineur of bom hier en daar een goede rang 😉
Ik denk dat de rangorde is:

Op het juiste spoor
Intercity
Reisadviseur*
Reisadviseur** (?)
Reisadviseur*** (?)
Reisadviseur****
Reisleider*
...

Maar als dat niet zo is, ondersteunt dat slechts het punt dat ik eerder in dit topic maakte.


Er bestaat ook nog een rang "Sprinter". Waar die dan weer in het rijtje thuishoort ... ?
Spannend he, Pe_pe?
Reputatie 6
Badge +1
Lekker flauwe reactie Sivan...

Ook ik vind de badges en ranks nogal verwarrend en onlogisch. Het is nu totaal onduidelijk wat de rangen betekenen en waarom iemand iets is. Wellicht zou een pagina met uitleg al helpen...

Ook ik zou voorstellen dat het aantal correcte antwoorden veel meer maatgevend is dan het aantal reacties. Je kunt immers gemakkelijk een hoop onzin posten...
Verder meen ik dat er eerder gesproken werd over categorieën als OV-chipkaart, tarieven, reisinformatie, internationale reizen e.d. Dat lijkt me al iets meer in de richting komen van logica dan 'reisadviseur', 'reisleider', 'intercity' en 'sprinter'. Dat een trein in een dergelijke categorie valt is enigszins logisch; dat een forumlid daar ook onder valt volstrekt niet.

Is er eigenlijk iemand naar de bijeenkomst geweest die hierover zou gaan?
Sorry, was niet flauw bedoeld 🙂.

Helaas kunnen wij jullie niet alle informatie geven over de ranks en badges, al kan ik me voorstellen dat jullie dit graag zouden willen.

Elk forumlid heeft een rank. Dit kun je zien als een soort status die wat zegt over jouw activiteit op het forum. Door positieve, leuke en constructieve bijdragen kun je in de loop der tijd opklimmen in rank. Voor het bereiken van een volgende rank moet je aan meerdere vooraf vastgestelde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn voor alle forumleden gelijk. Op basis van een combinatie van variabelen - zoals bijvoorbeeld een combinatie van het aantal gegeven antwoorden met het aantal ontvangen ‘groene smileys’ – kun je in rank opklimmen. Wel wordt het bereiken van een volgende rank steeds lastiger. We hebben vijf ‘hoofdranks’ met daaronder een aantal subranks. Om het spannend te houden geven we vooraf niet alle namen van de ranks weg. Als je goed oplet op het forum zul je gaandeweg als forumlid de verschillende ranks die er zijn ontdekken.

De precieze spelregels achter het verdienen van een rank geven we dus niet prijs. Wij vinden het leuker en spannender als dit voor alle forumleden een verrassing blijft.

Als forumlid kun je ook badges verdienen. Een badge kun je zien als een beloning voor jouw gedrag en activiteit op het forum. Ook om beloond te worden met een badge moet je aan meerdere vooraf vastgestelde voorwaarden voldoen. We starten met 6 badges die je als forumlid kunt verdienen. Deze zijn ook te zien op onze homepage. Het zijn respectievelijk de badges ‘Acties en uitjes expert’, ‘OV-chip specialist’, ‘Abonnementen Wijze(r)’, ‘Sfeerkoning’, ‘Verkenner’ en ‘Steunpilaar’. Ook de precieze spelregels achter het verdienen van een badge geven we niet prijs. Het is leuker en spannender als dit voor alle forumleden een verrassing blijft.

Je feedback zet ik uiteraard door, keuzereiziger!

En ja, er zijn gelukkig een aantal forumleden aanwezig geweest bij deze bijeenkomst!
Reputatie 6
Badge +1
Ik sta altijd al op "nieuw", is dat wel de bedoeling? 🙂
Reputatie 7
Badge +4
Zie het als een compliment, Jurgen 😉 Maar ik kan me wel iets voorstellen bij je verbazing erover, het lijkt me niet te kloppen.
Reputatie 6
Badge +1
Sorry voor mijn cynisme. Maar dit rankingssysteem klinkt meer als volstrekte willekeur ofwel 'black box'. Het doet me veel denken aan de prijsberekening van Traject Vrij: een schimmig geheel waarvan niemand precies kan achterhalen hoe het werkt. Eén en ander komt de transparantie volgens mij niet ten goede, maar dat is mijn mening.
Geen punt, ik snap waar het vandaan komt.

Ik kan je wel garanderen dat er geen sprake is van willekeur: dit is een systeem dat echt goed opgesteld is, en waar de producteigenaren goed over nagedacht hebben. Het is jammer dat dit niet zo overkomt op iedereen, maar hopelijk komt dat later alsnog.
Ik kan je wel garanderen dat er geen sprake is van willekeur: dit is een systeem dat echt goed opgesteld is, en waar de producteigenaren goed over nagedacht hebben.

Erken je hiermee dat dat bij Traject Vrij niet het geval is?
Ik doelde op Ranks en Badges, Theofiel. Ik ben niet ingegaan op het Traject Vrij-punt.
Spannend he, Pe_pe?
Ik vind het vooral chaotisch, vooral voor nieuwkomers op het forum die soms zelfs al zonder al die versieringen moeite hebben om uit te vinden hoe ze op een bericht kunnen reageren. Gelukkig hebben meerdere regelmatige forumgebruikers er inmiddels voor gekozen om er niets of minder van weer te geven.

Elk forumlid heeft een rank. Dit kun je zien als een soort status die wat zegt over jouw activiteit op het forum.
Nee, een rank zegt helemaal niets als zelfs de rangorde niet bekend is.

We starten met 6 badges die je als forumlid kunt verdienen. Deze zijn ook te zien op onze homepage. Het zijn respectievelijk de badges ‘Acties en uitjes expert’, ‘OV-chip specialist’, ‘Abonnementen Wijze(r)’, ‘Sfeerkoning’, ‘Verkenner’ en ‘Steunpilaar’.
Dat is niet waar, het zijn er minstens 7:Verder lijkt me het algemene badge-criterium helder: Typen wat de Akela graag wil horen kan een badge opleveren.
Hahaha daarom wordt jouw badge niet meer getoond ? Die is al weer afgepakt ? :D

Overigens geldt dat ook voor Loes en Inge NS bv. hun badge wordt ook niet meer getoond.

Nog los van het feit dat meerdere regulars helemaal geen rank hebben.
Waar zie jij dat? Die badge bestaat m.i. niet en ik kan hem ook niet terugzien.

Reageer