Flex ns GEEN OVERSTAP tarief! Maar volledige tarief

  • 30 September 2018
  • 13 reacties
  • 1525 Bekeken

Sinds kort heb ik een flex dal uur abo. Ik merk dat ik nu veel meer betaal dan normaal. Ns flex heeft geen overstap tarief. Bij elke vervoerder waar ik overstap betaal ik weer gehele bedrag. Ze hebben verder ook geen klantenservice hiervoor of een betere informatie bron op het internet. Valt me erg tegen!

13 reacties

Reputatie 3
Heb je het over overstap op andere trein vervoerders? Of regionaal bus/tram?
De laatsten nooit overstap tarief.
Bij trein is tijdstap aanvang reis bepalend.
Badge +3
Stap je wel op de juiste manier over (trein)? Dus uitchecken bij bijv. NS en dan inchecken bij Arriva/Blauwnet/Connexxion etc. Over welke vervoerders gaat het in jouw geval?

En wat geven de overstappaaltjes aan? Dat moet Uitgecheckt zijn bij het ene paaltje en Overstap OK op het andere paaltje.
Stap je wel op de juiste manier over (trein)? Dus uitchecken bij bijv. NS en dan inchecken bij Arriva/Blauwnet/Connexxion etc. Over welke vervoerders gaat het in jouw geval?

En wat geven de overstappaaltjes aan? Dat moet Uitgecheckt zijn bij het ene paaltje en Overstap OK op het andere paaltje.

ik vergeet nooit om uit te checken omdat ik altijd de ov gebruik. Dit is ook de reden waarom ik flex abo heb aangeschaft. Ik stap de tram van htm in en check ook uit. Ik gebruik de trein voor een reisduur van 15 min deze check ik ook uit. Daarna gebruik ik de metro verder van RET. Voorheen reisde ik met overstaptarief. Sinds ik flex abo heb zie ik op mijn factuur dat er contineu volledige tarief wordt berekend terwijl ik binnen 35 min overstap.
Reputatie 4
Dat is dus de "teleportatie" overstap waarbij je in de ene plaats uitcheckt bij de bus/tram en in een andere plaats weer incheckt binnen 35 minuten.

Die situatie heb ik ook geregeld als ik in bijvoorbeeld Zandvoort eerst een stuk de bus neem naar het station, dan met de trein naar Haarlem rij, alwaar ik vervolgens 15 minuten later weer in de bus stap.
Dan betaal je bij reizen op saldo geen starttarief voor die 2e busrit.

Schijnbaar denken ze daar bij NS Flex anders over, omdat je niet op ongeveer dezelfde halte bent overgestapt.
Reputatie 6
Badge +2
Zie ook https://community.ns.nl/ns-flex-60/ns-flex-is-officieel-van-start-51066/index8.html#post351338.
Goedemiddag Meral en welkom bij de NS Community!

Toevallig ben ik jouw probleem vorige week ook tegengekomen bij een melding via Twitter. Als ik het goed begrijp komt het neer op het volgende:
"Reis je op saldo en stap je binnen 35 minuten over van bus, tram of metro naar een andere bus, tram of metro? Dan betaal je eenmaal het basistarief. Na overstappen betaal je alleen nog voor de kilometers die je nog verder reist. Het maakt hierbij niet uit of je van vervoerder wisselt." - bron
Als ik het goed heb begrepen gebeurt dit echter niet wanneer je met de bus, tram en metro reist met een NS Flex abonnement. Elk stukje wordt daarbij als een individuele reis gezien met ook telkens weer het basistarief. Je komt daardoor duurder uit dan wat de prijs zou moeten zijn.

Voor zover ik weet zou dit niet zo horen te werken. Ik wil dit dan ook graag doorgeven aan onze NS Flex specialisten zodat hiernaar gekeken kan worden.

Daarbij zou het echter wel enorm helpen als ik voorbeelden kan geven. @Meral zou jij mij daarvoor een privébericht kunnen sturen met je volledige naam, postcode, huisnummer, geboortedatum, e-mail adres en OV-chipkaartnummer, met daarbij een aantal data waarop dit probleem zich heeft voorgedaan?
Badge +3
"Reis je op saldo en stap je binnen 35 minuten over van bus, tram of metro naar een andere bus, tram of metro? Dan betaal je eenmaal het basistarief. Na overstappen betaal je alleen nog voor de kilometers die je nog verder reist. Het maakt hierbij niet uit of je van vervoerder wisselt." - bronAls ik het goed heb begrepen gebeurt dit echter niet wanneer je met de bus, tram en metro reist met een NS Flex abonnement. Elk stukje wordt daarbij als een individuele reis gezien met ook telkens weer het basistarief.
De situatie van Meral is specifieker: tussen het uitchecken bij de eerste bus en het inchecken bij de tweede bus maakt ze een treinreis. Het is dus geen directe overstap van BTM op BTM. Bij reizen op saldo werd bij de tweede keer inchecken de treinreis genegeerd, maar dat lijkt bij NS Flex niet zo te zijn.
Goed punt, Tochjo, dat had ik even over het hoofd gezien. Alsnog blijft het zo dat het starttarief niet nogmaals hoort te worden berekend, dus alsnog gaat er iets fout. 🙂
Reputatie 7
Badge +3
Wanneer je binnen 35 minuten na een BTM uitcheck weer incheckt bij BTM behoort geen opstaptarief in rekening te worden gebracht. Het maakt niet uit of er een treinreis heeft gezeten tussen de uitcheck en de incheck bij BTM.

Ik reis met enige regelmaat met de bus naar station Hilversum. Ik reis dan met de IC naar Amsterdam Zuid. In Amsterdam Zuid stap ik over op de metro. De tijd tussen het uitchecken bij de bus in Hilversum en het inchecken bij de metro in Amsterdam Zuid is minder dan 35 minuten. Ik krijg op scherm dan ook "Overstap OK" te zien.

Wat krijg je bij het reizen met NS Flex eigenlijk op de schermpjes te zien? Ook iets als "Overstap OK"?
Ik durf zo snel niet te zeggen wat er bij een NS Flex abonnement daarbij getoond wordt, iMark. Enige gebruikers met NS Flex onder ons dit dat wel weten? :)

Overigens heb ik nog geen privébericht ontvangen, @Meral. Zou je dat nog kunnen doen met de gevraagde informatie?
Badge +3
De melding "Overstap OK" wordt bij NS Flex ook getoond, bijvoorbeeld als na uitchecken bij NS binnen 35 minuten weer wordt ingecheckt bij NS, of als na een reis met Arriva binnen 35 minuten wordt ingecheckt bij een paaltje van NS. Met de metro reis ik zelden, dus of de melding daar ook verschijnt, weet ik niet.
Update: Ik heb nog steeds geen privébericht ontvangen van Meral. Zonder voorbeelden kan ik helaas ook geen melding maken.
Bij NS Flex wordt de prijs achteraf bepaald. De zuilen/poorten kijken of je reizen op rekening hebt en minder dan 35 minuten geleden elders bent uitgecheckt. Bij de facturering worden treinreizen en andere reizen uit elkaar gehaald. Bij treinen van regionale vervoerders leidt dit tot een duidelijk prijsverschil. Zie het topic https://community.ns.nl/ns-flex-60/basistarief-regionale-trein-bus-bij-ns-flex-56928#post382679. Echter lijk je gereisd te hebben met NS. Hierbij geldt, bij saldo en rekening, dat de basistarieven opnieuw in rekening gebracht worden. Immers heeft NS een ander basistarief dan de andere vervoerders. Als de trein tot een van de regionale vervoerders behoort, verwijs ik je naar de link hierboven.

Reageer